Zwemster Janna van Kooten leeft haar droom

Gepubliceerd op: 24 april 2024

Onderwijs

Summa College Zwemster Janna van Kooten leeft haar droom 2024 nieuws

Summa-studente Janna van Kooten (19) heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Parijs, deze zomer. Janna studeert voor apothekersassistente bij Summa Zorg & Welzijn en maakt gebruik van de topsportregeling van Summa. Tussendoor (!) traint ze in het Pieter van den Hoogenband-zwembad in Eindhoven. Op de Olympische Spelen start ze als één van de vier deelneemster voor Nederland op de 4 x 100 meter vrije slag.

In februari werd Janna met haar team wereldkampioen op die afstand in Qatar. Vorige week kreeg ze te horen dat ze voor Nederland naar de Olympische Spelen in Parijs mag. Reden voor haar klasgenootjes om haar te huldigen. Bij Summa Zorg & Welzijn waren er vandaag lieve woorden, bloemen en cadeautjes. “Super leuk om mijn klas weer te zien”, aldus Janna na haar huldiging. “Na het WK heb ik weer iets meer ruimte in mijn programma gekregen om ook aan mijn school te werken. En ook dat traject verloopt super goed!”

Nu ze geplaatst is voor de Olympische Spelen bestaat haar agenda de komende drie maanden vooral uit zwemmen. “Ik zal meer en langer gaan trainen en zwem de komende tijd ook meer wedstrijden in het buitenland. Ik wil me namelijk ook kwalificeren voor een individueel nummer, de 200 meter vrije slag. Maar mijn jeugddroom komt uit; mijn eerste Olympische Spelen….ik heb er ontzettend veel zin in.”

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze