Van het hbo naar mbo

Zit je nu op het hbo, maar zit je daar niet op je plek? Twijfel je over de opleiding of het niveau? Denk dan eens aan het mbo. Voor jou als hbo'er met een havo-diploma zijn er vaak speciale trajecten mogelijk. Zo heb je bijvoorbeeld sneller een diploma op zak of krijg je vrijstellingen.

Wil je ontdekken welke opleiding het beste bij jou past? Doe dan de studiekeuzetest of bezoek een open dag, meeloopdag, rondleiding of (online) voorlichting.

 

Daarna weer naar het hbo

Wil je na het mbo toch weer naar het hbo dan heb je veel ervaring opgedaan wat het studeren aan een hbo-opleiding een stuk makkelijker maakt. Bij het Summa College stroomt bijna 40% van onze niveau 4 studenten door naar het hbo. Tijdens je mbo-opleiding kun je extra vakken (keuzedelen) volgen die je voorbereiden om te studeren aan het hbo.

 

Vrijstellingen

Als je bepaalde vakken of onderdelen eerder hebt behaald of op een hoger niveau dan dat er gevraagd wordt voor de opleiding, dan kun je eventueel vrijstelling voor dat vak of dat onderdeel krijgen. De opleiding kan zo het traject aanpassen dat jij volgt. In dit document lees je alles over dit vrijstellingenbeleid binnen het Summa College.

Je kunt vrijstellingen aanvragen via een formulier in het digitaal loket in Canvas.

 

 

 

De praktijk is belangrijk voor je ontwikkeling
Djes Koekendorp
ging van mbo naar hbo

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag