Beetje zenuwachtig over showstuk

Student Kayleigh Nas (22) uit het Gelderse Ulft blogt regelmatig in Bakery Next over haar ervaringen tijdens de specialisatie boulanger. Ze werkt momenteel bij Bakkerij Schreuder in Eibergen.

Ik ben wel een beetje zenuwachtig, als ik eerlijk ben. Word mijn showstuk precies zoals ik voor ogen heb. Mmmm. De tijd zal het leren.

Ondertussen heb ik in elk geval het ontwerp wat uitgebreid. Naast de markante toren van De Dru die nog steeds boven ons dorp uit toornt, heb ik nog twee elementen toegevoegd: het embleem van ons voetbalcluppie: De Graafschap én de Achterhoekse vlag.

Het is wel grappig. Mijn vader is een liefhebber van voetbal. Hij heeft het balspel me dan ook vanaf jonge leeftijd met de paplepel ingegoten. Bij ons in de buurt ben je eigenlijk automatisch voor De Graafschap. Dat is tenslotte de voetbalclub in de streek. 

Maar mijn pa is ook al jaren, eigenlijk van jongs af aan, fan van PSV. En dat vind ik wel grappig, nu ik in Eindhoven bij het Summa College de specialisatie Boulanger volg.

Dat wil echter niet zeggen dat je ons niet bij De Graafschap ziet. Het is op maar tien tot vijftien minuten rijden. Eindhoven is een flink eind verder. Dus met enige regelmaat, als we zin hebben in een live potje voetbal, dan gaan we naar Doetinchem.

De vlag van de Achterhoek is ook mooi. En dat wordt nog een klus om die na te maken voor het showstuk. Ruwweg is het een wit kruis, zoals ook in de vlag van Schotland, met groen er om heen. Dat kruis zijn de wegen, die door het groen lopen. Want ja, de Achterhoek is best wel … groen!

Ik het nog steeds super naar mijn zin bij de Boulangersopleiding in Eindhoven. Ik realiseer me ook dat ik geluk heb, dat ik deze bijzondere studie mag doen. Een ander ding is wel dat er veel komt kijken bij deze opleiding en zeker het showstuk.  

En dat maakt me onzeker. Maar docent Mark Wils, hij kwam hier al vaker voorbij, is een goede steun. Hij heeft aangegeven dat ik het goed doe. En dat is een hele geruststelling. Dus door naar het showstuk. Want jeetje, wat moet er nog veel gebeuren …

Tot de volgende keer.

Kayleigh Nas