Wat een race! Finish bereikt!

Student Kayleigh Nas (22) uit het Gelderse Ulft blogt regelmatig in Bakery Next over haar ervaringen tijdens de specialisatie Patisserie op het Summa College in Eindhoven. Ze werkt momenteel bij Banketbakkerij Jolink in Brummen.

Wat een race! Finish bereikt!

Vorige week was het eindelijk zover, mijn tweedaagse praktijkexamen. Alles wat ik dit jaar geleerd en ontwikkeld heb voor mijn Formule 1-thema, kwam tijdens deze twee dagen samen. En ik kan je vertellen, het was een adembenemende race vol spannende momenten!

In de week voor het examen heb ik keihard gewerkt aan alle onderdelen van mijn showstuk. Op vrijdag voor het praktijkexamen mochten we alle ingrediënten voor ons examen alvast afwegen en klaarzetten, zodat we maandag en dinsdag vanuit de ‘pitstraat’ meteen vol gas aan de slag konden. Ready, set, go!

Onder het strenge oog van de assessoren, bestaande uit een docent en een afgevaardigde vanuit de praktijk, Christian Chocolaterie en Patisserie, kregen mijn medestudenten en ik zestien uur de tijd om onze negen themaproducten te bereiden en ons showstuk af te maken. De spanning was om te snijden, vooral bij het vormen van de marsepeinen figuren. Dat is normaal gesproken niet echt mijn sterkste punt. En daarna hadden we nog slechts één uur om onze showtafel perfect in te richten. Wat een race tegen de klok was dat zeg!

Het waren twee hele lange en stressvolle dagen, toen alles stond, kwam bij mij ook echt de ontlading. Gelukkig kwam dinsdagavond al snel het verlossende woord. Yes! Ik heb de finish gehaald! Mijn diploma Patisserie is binnen en ik ben dolgelukkig! 

Met een blij en opgelucht gevoel ga ik nu eerst samen met mijn oma op vakantie, heerlijk even helemaal ontspannen. Daarna staan er nieuwe avonturen op me te wachten. Tot eind juli werk ik nog bij banketbakkerij Jolink in Brummen, en vanaf 1 augustus begin ik bij de bakkerij Der Kinderen in Helmond. En in september start ik met de opleiding Leidinggevende Bakkerij bij het Summa College. Ik blijf jullie ook volgend schooljaar op de hoogte houden van mijn ervaringen op school en op het werk.

Ik wens alle lezers van Bakery Next en bezoekers van de Summa College website een fantastische vakantie toe en tot ziens in september!

Kayleigh Nas

Summa College Kayleigh Nas werkstuk examen patisserie totaal