Een heerlijke zomer

Er is veel aanstormend talent in de bakkerijbranche. Student Kayleigh Nas (23) uit het Gelderse Ulft blogt in Bakery Next over haar ervaringen tijdens haar opleiding Leidinggevende bakkerij in Eindhoven. Ze werkt bij Bakkerij Der Kinderen in Helmond.

Een heerlijke zomer

Poeh, dat waren twee zware examendagen in juli! Ik was wel echt toe aan vakantie. De eerste dag na mijn examen heb ik gewoon helemaal niks gedaan en daarna heerlijk genoten van dagjes weg. Maar de kers op de taart was toch wel een week in Zandvoort. Vier dagen heb ik rondgelopen op het circuit en MAXimaal genoten van de sfeer!

Tijdens de vakantie ben ik bij Bakkerij Der Kinderen gestart waar ik met een leuk en jong team samenwerk. We werken hard maar hebben ook heel veel plezier samen. Ook ben ik verhuisd naar een gezellig studentenhuis in Mierlo. Ik heb daar nu een fijn plekje voor mezelf. En op de fiets ben ik in een half uur op school in Eindhoven.

Deze week start ik met mijn nieuwe eenjarige BBL-opleiding tot leidinggevende bakkerij. Mijn derde en laatste opleiding aan het Summa College. Mijn uiteindelijke droom? Ik wil heel graag docent worden van de bakkersopleiding van het Summa. Dit jaar volg ik de opleiding tot leidinggevende en volgend jaar ga ik de lerarenopleiding doen.

Mensen vragen me soms waarom ik zo graag docent wil worden. Nou, ik vind dat ik het mooiste beroep heb dat er bestaat. Het is een heel breed vak en je kan er verschillende kanten mee op. Ik mag nu al bijna negen jaar alles over dit prachtige vak leren en die kennis wil ik graag doorgeven. Ik wil aan een nieuwe generatie alles leren wat ik zelf heb mogen leren. 

Ik hoop dat ik dit jaar eerst vooral aan mijn zelfvertrouwen kan werken, zodat ik makkelijker voor een grote groep (en straks voor de klas) kan staan. Nu vind ik het vooral op de achtergrond heel fijn. Ook de financiƫle vakken zijn voor mij een uitdaging. Ik ben niet zo van de cijfertjes of, in ieder geval, nog niet.

Natuurlijk houd ik jullie dit jaar ook weer graag op de hoogte van alles wat ik meemaak op school en op mijn werk. Ik heb er superveel zin in!

Kayleigh Nas