Van praktijk naar theorie

Er is veel aanstormend talent in de bakkerijbranche. Student Kayleigh Nas (23) uit het Gelderse Ulft blogt in Bakery Next over haar ervaringen tijdens haar opleiding Leidinggevende bakkerij in Eindhoven. Ze werkt bij Bakkerij Der Kinderen in Helmond.

 

Van praktijk naar theorie

Pittig! Dat is toch wel het woord waarmee ik mijn eerste weken bij de opleiding Leidinggevende Bakkerij kan samenvatten. Ik ben ingestroomd in leerjaar 3, dit betekent dat ik voor het vak Management in 1 jaar moet leren waar normaal 3 jaar voor staat. 

Van met mijn handen in het deeg naar met mijn hoofd in de boeken... Ik merk dat ik daar echt aan moet wennen. Het kost me gewoon meer tijd en ik heb extra uitleg nodig. Ook het onderdeel Financiën gaat zoals ik in mijn vorige blog al voorspelde niet vanzelf. Het komt goed hoor, het heeft alleen wat tijd nodig. 

Ook moet ik nog wennen aan mijn nieuwe stek in Mierlo. Ik zie mijn familie en vrienden nu natuurlijk veel minder. Dat voelt soms best eenzaam. Ik wil kijken of het financieel haalbaar is om een abonnement op de sportschool te nemen, dan kom ik in ieder geval ook na mijn werk onder de mensen. 

Sinds 2 weken ben ik bij Bakkerij der Kinderen de begeleider van 2 stagiaires. Dat vind ik echt superleuk. Ik zie dat de ene stagiaire andere begeleiding nodig heeft dan de andere. Het is een uitdaging om hen allebei op hun eigen manier te laten bloeien en groeien. Ik kan niet wachten om straks als docent dagelijks mijn kennis te delen en anderen hun talenten te laten ontdekken. 

En zelf mag ik daar ook bloeien en groeien. Ik krijg bij Bakkerij der Kinderen steeds meer ruimte en verantwoordelijkheid. Vanaf volgende week is de vaste broodbakker voortaan op donderdag vrij. Samen met een collega neem ik die donderdag dan over. Ik ben heel blij met het vertrouwen dat ik krijg. 

Zo, nu ga ik snel aan de slag met oefenen voor mijn keuzedeel Streekproducten. Dat is mijn eerste examen dit jaar. Hiervoor maak ik een streekproduct uit ‘mijn’ Achterhoek. Ik vind het stiekem toch heel leuk om weer even met mijn handen te “leren”. 

Kayleigh Nas