Gezicht van een hotel, dat lijkt me een leuke baan

Kim Bijnen (21) is student Leidinggevende bediening aan het Summa College in Eindhoven. Ze blogt maandelijks over haar ervaringen. Haar blogs worden gepubliceerd via Misset Horeca.

Nog negen weken. Nog negen keer. En dan zit mijn stage bij sterrenrestaurant De Rozario in Helmond er alweer op. En eerlijk is eerlijk, ik voel de druk.

Ik heb tenslotte nog een aantal leerdoelen voor mijn opleiding Leidinggevende Horeca (bol) aan het Summa College om aan te voldoen. Maar tegelijk heb ik er ook een goed gevoel bij. Ik maak me geen enkele zorgen over de afloop van deze stage.

Vanaf het begin voelde ik me hier thuis. De ontvangst was aan het begin van het studiejaar al meteen heel warm. Ik kreeg de afgelopen tijd niet alleen de ruimte om te leren, maar ook om – ik schreef het al eerder – mezelf te zijn. En dat is fijn.

Voor school moet ik me in deze fase van de stage bekwamen in het bestellen, ontvangen en opbergen van bestellingen. De ordering gebeurt hier meestal op zondag. En dan ben ik er niet. En dat vind ik ook wel jammer aan deze opleiding: ik draai welgeteld één keer per week een dienst.

Pedagogisch medewerker
In mijn vorige opleiding, voor pedagogisch medewerker, gingen we twee dagen per week op stage. Dat heeft ook mijn voorkeur. Het biedt de kans om sneller te leren. Je kunt bijvoorbeeld op maandag aan iets beginnen en dat dan op dinsdag afronden. Nu krijg ik pas een week later die kans. Ik vind het fijn om te horen dat de opleiding dit bekijkt.

Ik moet nog één jaar. En dan ben ik gediplomeerd. Heerlijk. Ik heb er zo'n zin in, om aan de slag te gaan. Want ik heb veel passie voor dit vak. Maar – eerlijk is eerlijk – ik zit wel een beetje met de werktijden. Die kunnen (erg) lang zijn.

Maar als ik dan hoor dat een grote hotelketen ook de functie van Aanspreekpunt voor klanten heeft, dan word ik weer helemaal enthousiast. Het gezicht van het hotel. Dat is op mijn lijf geschreven. Dat wil ik wel zijn!

Kim Bijnen