Het beste van twee werelden

Kim Bijnen (21) is student Leidinggevende bediening aan het Summa College in Eindhoven. Ze blogt maandelijks over haar ervaringen. Haar blogs worden gepubliceerd via Misset Horeca.

Dit is ‘m dan, de allerlaatste… Aan alles komt een einde; aan het schrijven van deze blog en aan mijn ‘schoolcarrière’. Een mooi moment om voor een laatste keer terug te kijken. De afgelopen drie jaar heb ik de opleiding Leidinggevende bediening gevolgd bij Summa Horeca. Het is nog even spannend maar ik hoop dat ik mijn diploma eind juni in ontvangst mag nemen. Duimen jullie voor mij? Met mijn diploma Pedagogisch medewerker kinderopvang en mijn bijna diploma Leidinggevende bediening kan ik over een paar jaar mijn toekomstdroom waarmaken en komen twee werelden samen. Benieuwd? 

Nog even terug naar nu. Drie jaar later, drie jaar wijzer. Ja wijsheid komt echt met de jaren. Tijdens de opleiding Leidinggevende bediening heb ik soms flink moeten doorzetten. Ik heb regelmatig serieus overwogen om te stoppen en aan het werk te gaan. Daarom ben ik nu extra trots op mezelf. Ik heb volgehouden! Ik heb veel geleerd en waardevolle stages gelopen. Dat had ik echt niet willen missen. Ik kan deze opleiding iedereen aanbevelen.

Ook weet ik, drie jaar later, wat ik op dit moment wil gaan doen. In mijn vorige blog had ik dat al een beetje verklapt. Ik heb een baan bij Kinderdagverblijf De Grabbelton in Geldrop! Zo gaaf! Eind juni is mijn allerlaatste schoolweek bij het Summa College en meteen daarna start ik bij het kinderdagverblijf. Daar heb ik super veel zin in!

Maar horeca zit echt in mijn hart en dat zal ook altijd zo blijven. Voorlopig blijf ik als oproepkracht bij steakhouse Sopranos in Eindhoven werken. Maar ooit, ooit wordt mijn droom werkelijkheid. Dan start ik een lunchroom voor ouders met kinderen, waar de ouders ook even lekker kunnen chillen en rustig kunnen lunchen omdat er voor de kinderen goed gezorgd wordt. En juist dan komen mijn passie en mijn beide opleidingen samen in een uniek concept dat niet alleen voor mij maar ook voor ouders het beste van twee werelden samenbrengt.

Tot slot wil ik u, de lezer van Misset Horeca, ontzettend bedanken voor het lezen van mijn maandelijkse blogs. Zo gaaf om te weten dat mensen het leuk vinden om te volgen wat mij bezighoudt. En zoals ze dan in Brabant zeggen: Houdoe en bedankt!

Kim Bijnen