Ik geniet van een lekkere buzz tijdens stage

Kim Bijnen (21) is student Leidinggevende bediening aan het Summa College in Eindhoven. Ze blogt maandelijks over haar ervaringen. Haar blogs worden gepubliceerd via Misset Horeca.

Laat ik maar met de deur in huis vallen: ik heb er zin in. Ik ga uitgerust – na een heerlijke vakantie - het laatste jaar van mijn opleiding Leidinggevende Horeca bij het Summa College in Eindhoven in. En deze week begint mijn stage.

De afgelopen blogs heb ik uitgebreid verteld over mijn ervaringen bij sterrenrestaurant De Rozario in Helmond. In mijn examenjaar ga ik aan de slag bij steakhouse Sopranos in Eindhoven. Een ding is zeker: dat wordt een heel andere ervaring.

Niet alleen omdat de Helmondse zaak exclusiever is, maar ook omdat ik daar een andere rol vervulde. Ik zat in de bediening en volgde – zoals het hoort - naadloos instructies van de leidinggevende op. In de Lichtstad stuur ik zelf de bediening aan. En dat is niet alleen bijzonder, maar ook best wel spannend.

Nou wil het toeval dat ik al bij Sopranos werkte. Ook de afgelopen weken nog. En tijdens het bedrijfsuitje, afgelopen week, maakten mijn collega’s allemaal grappen. ‘Hee Kim, we gaan helemaal niet naar je luisteren’, klonk het. En dan volgde er een schalkse lach. Ik weet dat ze het niet menen.

Op mijn duimpje
Mijn relatie met de collega’s is een voordeel van deze stage. Ik werk al jaren met een groot deel van hun samen. Ik ken het menu, de keukenstaf en de rest van de zaak op mijn duimpje. Dat maakt dat ik hopelijk een laagvliegende start maak.

Ik volg aan bij Summa Horeca de bol-opleiding. Dat betekent dat ik pakweg vier dagen per week op school gewapend wordt met kennis van het vak. Het houdt ook in dat ik één dag per week op stage ga. Dit jaar is dat een vrijdag. En dat vind ik kei tof.

Tenslotte is vrijdagavond voor veel mensen het begin van het weekeinde. En dan is het ook lekker druk, hangt er een uitgelaten sfeer. Ik houd wel van een lekkere buzz in de zaak.

Ik ga het weer meemaken en houd u op deze plek op de hoogte. Tot de volgende keer.

Kim Bijnen