Samen zorgen we voor gastvrije sfeer

Kim Bijnen (21) is student Leidinggevende bediening aan het Summa College in Eindhoven. Ze blogt maandelijks over haar ervaringen. Haar blogs worden gepubliceerd via Misset Horeca.

Ik word steeds enthousiaster van mijn stage als leidinggevende bij Steakhouse Sopranos in Eindhoven. Van de week mocht ik voor het eerst een arrivé doen.

Voor generalisten, even uitleg. Arrivé is het welkom heten, het controleren van een reservering en het naar de tafel begeleiden van gasten. Dat is leuk om te doen. Want ja, dat is de rol die ik in de toekomst als leidinggevende ook krijg.

Ik heb aan het einde van een dienst ook al eens de kassa opgemaakt. Inclusief geld tellen en pinoverzicht controleren. Dat was wel even wennen. Want eerlijk is eerlijk, mijn hoofdrekenen is aan het einde van zo'n energieslurpende dienst niet optimaal. Gelukkig zit tegenwoordig een rekenmachine op elke (mobiele) telefoon.

Ook nieuw: het opstellen van een werkrooster. Nou, dat was me een klus. Je moet met zoveel mensen en evenveel wensen rekening houden. Dat is best wel lastig, moet ik zeggen. Dat gaat ongetwijfeld makkelijker als ik hier meer ervaring in opdoe. Maar dan nog, ik heb alle respect voor de collega die wekelijks deze puzzel moeten leggen.

Rond de feestdagen zat Sopranos mudvol. Daarom heb ik ook meerdere gewone diensten in de bediening gedraaid. Zoals jullie wellicht herinneren, werkte ik voor mijn stage al in het steakhouse. Mijn collega's beginnen steeds meer te wennen aan mijn nieuwe, leidinggevende rol. Maar feitelijk is er niets veranderd. We blijven samen veel plezier beleven. En dat is het mooie aan de horeca: samen zorgen we voor een fijne, gastvrije sfeer.

Kim Bijnen