Volgend jaar de ideale stage

Kim Bijnen (21) is student Leidinggevende bediening aan het Summa College in Eindhoven. Ze blogt maandelijks over haar ervaringen. Haar blogs worden gepubliceerd via Misset Horeca.

Oh heerlijk, de vakantie komt eraan! Morgen draai ik helaas al voor het laatst een dienst bij toprestaurant De Rozario in Helmond. En daarna … lekker relaxen. Om vervolgens het derde en laatste jaar van mijn opleiding Leidinggevende horeca bij het Summa College te gaan doen.

In mijn vorige blog vertelde ik over de stageopdrachten op onder meer het gebied van inkoop en inventarisatie. Nou, dat is goed verlopen. Mijn begeleider bij Summa Horeca heeft het ingeleverde werk goedgekeurd. Dat is toch fijn. En, heet van de naald: De Rozario heeft mijn stage goedgekeurd – bij ons doen we niet aan cijfers. Yes!

Ik maak me geen zorgen over de afronding van de studie. Het ging het afgelopen studiejaar lekker bij De Rozario. Niet alleen het contact met de naamgever van het restaurant was goed, ook met de rest van het team. En zeker zo belangrijk: ik heb veel geleerd.

Eerlijk is eerlijk, dat komt mede door de pandemie. Dat vroeg veel creativiteit van zowel horeca-ondernemers als personeel. Zo heb ik in het begin bezorgmaaltijden klaargemaakt en veel andere dingen gedaan. Dat is toch iets anders dan het piekfijn op orde brengen van de eetkamer.

In juli en augustus heb ik even een break. Ik ga onder een parasol liggen. Heerlijk mijn accu opladen. Op naar het derde jaar. En mijn finale stage. En dat wordt leuk. Want ik kom op bekend terrein terecht. Ik ga aan de slag bij restaurant Soprano's in Eindhoven.

Het is een mooie uitdaging. Het is misschien niet zo'n exclusieve zaak als De Rozario, mijn rol is ook anders. Ik ga er aan de slag als stagiair leidinggevende. Nou werk ik al in deze zaak. Dus eigenlijk ken ik de club van haver tot gort. En weet je wat leuk is? Andere werkstudenten hebben al gezegd dat ze mij graag als leidinggevende zien. Dat is toch lief?

Het mooie aan deze stage is dus dat ik de organisatie al ken. Ik weet hoe de keuken draait, hoe we de voorbereiding gaat en ik ken vanzelfsprekend de kaart uit mijn hoofd. Een mooiere eindstage kan ik niet wensen.

Maar eerst genieten van de zomervakantie. Tot in september.

Kim Bijnen