Als Samira droomt...

“Oh, ongelooflijk, echt”, was de eerste reactie van Samira Mahdipour. Zij is de winnaar van de schrijfwedstrijd van Summa Zorg en Summa Welzijn. Het jaarlijkse Taalevent leverde dit jaar negentig door studenten geschreven verhalen op. De 27 mooiste zijn gebundeld in het boekje ‘Als ik droom…’; het thema van dit jaar.

Cabaretier Leon van der Zanden sprak over de betekenis en uitingen van taal en over de functie van dromen. Vervolgens werden de tien genomineerden en de winnaar bekendgemaakt. Naast een exemplaar van het boekje, kreeg Samira een tablet uit handen van Jannie Visscher, wethouder van onder meer Jeugd en Onderwijs in Eindhoven.

Leren met plezier

Samira komt uit Afghanistan en is inmiddels ruim twee jaar in Nederland. Ze zit in het eerste jaar van de bbl-opleiding Mbo-Verpleegkundige. Het Nederlands vindt ze geen moeilijke taal om te leren: “Ik vind het belangrijk om mensen te kunnen begrijpen en mijn gevoelens te kunnen uiten. Om hier mijn leven op te bouwen, moest ik de taal leren. Dat gaat goed, ik leer met plezier.”

Lees het verhaal van Samira.
Winnaar Samira
Verhalenbundel Als ik droom...
Leon van der Zanden
Leon van der Zanden_
Jannie Visscher en Samira
Groepsfoto Taalevent

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.