Koken voor de kinderafdeling

Studenten van de opleiding Facilitair leidinggevende gaven afgelopen week twee benefietdiners op hun school. In het schoolrestaurant waar zij soms ook les krijgen, schotelden zij familie en vrienden een heerlijk driegangendiner voor.  

Op dinsdagavond waren Anke en Mirthe de ‘organisatoren’. Anke: “We konden kiezen uit de taken bediening, bartender, beveiliging/parkeerwacht, office, organisator en afwas. Het leek ons wel leuk om organisator te zijn. Dan kun je overal een beetje meehelpen en hou je alles in de gaten. We doen dit twee avonden achter elkaar. De ene helft van de klas staat in de keuken, de andere helft in de bediening. Morgenavond is het andersom. We mochten zelf onze gasten uitnodigen.”

Brede opleiding

Ondanks de sneeuw schoven de ruim tachtig gasten –weliswaar later dan gepland - graag aan. Bij binnenkomst werden zij warm onthaald door Anke en Mirthe. Samen met hun klasgenoten organiseerden ze de afgelopen weken alles zelf. Het inkopen van het eten en de drank, het maken van een indeling voor de koks en bediening, decoratieplannen, sponsoring, een plattegrond en de mise-en-place (voorbereidende werkzaamheden).

Anke: “We hebben vier periodes les gehad. In iedere periode hadden we bepaalde vakken. Die komen nu allemaal bij elkaar in deze afsluitende opdracht. De opleiding Facilitair leidinggevende is heel breed. Vaak wordt er gedacht dat je alleen leert schoonmaken, maar je leert bijvoorbeeld ook koken, bedienen, offertes beoordelen, een wagenpark organiseren. Ook krijg je les in beveiliging, arbo, events, gebouwenbeheer en financieel management. Je kunt er dus veel kanten mee op.”  

Spannend

De klas heeft vier lessen gehad op het gebied van koken. Morgenavond staan Anke en Mirthe in de keuken. “Dat is best wel spannend, want het móét goed gaan. Maar hygiëne is de helft van je punt en daar kun je wel goed op letten.”

Tijdens de diners werden er loten verkocht waarmee uiteenlopende gesponsorde prijzen gewonnen konden worden. De opbrengst van de loterij wordt op een later moment bekendgemaakt en gedoneerd aan de nieuwe kinderafdeling van het Catharinaziekenhuis.  

Kroketjes
Visspiezen
Deksels
Uitleg van meneer De Beurs
Fruit met dip
Student met gebakken vlees
Sauzen
Rozetjes spuiten
Vegetarische preischotel
Borden spoelen
Afdrogen
Afwas
Vijgen voor het dessert
Vijgen in de oven
Dessert
Say cheese uitleg kaasplankje
Box voor donaties
Prijzen loterij

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.