Sanders stage leverde een handige tool op

Tijdens je stage iets superhandigs maken dat nog lang gebruikt wordt in de praktijk. Sander deed dat voor de afdeling Onderwijs & Kwaliteit van het Summa College.

De stageplaats werd hem aangeboden door zijn school. Het sprak Sander meteen aan. “Het is niet alleen maar ICT, maar vooral zorgen dat allerlei onderwijszaken goed verlopen. Ik heb bijvoorbeeld ook gewerkt aan digitale vragenlijsten voor kwaliteitsonderzoeken.” Met de opdrachten die zijn begeleiders voor hem hadden bedacht, was Sander verrassend snel klaar. Vervolgens mocht hij aan de slag met een applicatie waarmee het opleidingsaanbod van de Summa-scholen wordt bijgehouden. “Het was een leuke opdracht. Er was geen voorbeeld, dus ik heb alles zelf uitgezocht. Ik hoop dat de tool goed blijft werken en nog verder wordt uitgebreid als dat nodig is. Ik heb er ook handleidingen voor geschreven, dus een nieuwe stagiair zou er zo weer mee verder kunnen.”

Nooit huiswerk

Vanaf de derde klas van het vmbo wist Sander zeker dat ie de ICT in wilde. Eerst wilde hij nog naar de havo, maar op het mbo is hij beroepsgericht bezig en dat bevalt hem goed. Na zijn opleiding wil Sander doorleren op het hbo. Sinds vorig jaar heeft hij een eigen bedrijfje. Daarvoor werkt hij aan een website waarmee mensen zelf apps kunnen maken. Hij is er zo’n tien uur per week mee bezig. Dat is goed te combineren met zijn opleiding, want Sander heeft eigenlijk nooit huiswerk. Nooit huiswerk? “In de lessen krijgen we uitleg en dan gaan we meteen aan de slag. De meeste opdrachten heb ik dus al tijdens de lessen af.”

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.