Team Mechatronica met goud naar WK in Rusland

Vorig jaar stonden ze op het EK in Boedapest, dit jaar gaan ze naar het WK in Kazan, Rusland. Jasper en Rick wonnen goud bij Skills The Finals, de finales van de Skills Heroes vakwedstrijden. 

“Bij de prijsuitreiking was het tot op het laatst spannend", zegt Rick. We hadden wel verwacht dat we in de top drie zouden eindigen, maar dat we eerste werden was toch een verrassing.” 

Taakverdeling

Meedoen aan een wedstrijd is sowieso een aanrader. “Het is heel leuk en je leert er superveel van. In ons geval bijvoorbeeld op andere manieren programmeren en bouwen”, zegt Rick. Jasper: "Het EK en WK zijn zó groot, dat kun je niet eens bedenken." Er is een duidelijke taakverdeling: Rick programmeert, Jasper bouwt. En als het programmeerdeel af is, bouwen ze samen verder. 

Oefenen en herhalen

Voor de voorbereiding op WorldSkills in Kazan staan minimaal 220 trainingsuren op het programma. “Het kan altijd sneller. We blijven dus goed oefenen en herhalen”, zegt Rick. "Er doen ook studenten mee die hier fulltime de tijd voor krijgen”, vult Jasper aan. Wij trainen 4 tot 8 uur per week op school en gaan daar in de zomervakantie mee door. Ook buiten schooltijd werken we eraan. We gaan in ieder geval voor een plaats in de top 10 en net als vorig jaar een Medal of Excellence.”

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.