De gitaarriffs van Arcade

Zelf wil ie er echt niet mee te koop lopen, maar oud-RCI-student Steef van Sambeeck speelde de gitaarpartijen in voor Arcade, het winnende songfestivalnummer van Duncan Laurence. Toch leuk om even aandacht aan te besteden!

Steef zat 7 jaar geleden bij de eerste lichting afstudeerders van Rock City Institute. Op de opleiding leerde hij Wouter Hardy kennen, die later Arcade zou produceren. Steef: “Wouter was een hele goede maat van me bij RCI, we deden bijna alle projecten samen. In september 2017 belde hij me met de vraag of ik wat gitaarpartijen wilde inspelen in zijn studio. Dat heb ik toen gedaan. Afgelopen december belde hij me om te zeggen dat een van de nummers mogelijk gebruikt zou worden voor het songfestival. Ik moest daar toen tot maart mijn mond over dichthouden, wat ik natuurlijk netjes heb gedaan.”

Ontplofte telefoon

“Het is heel speciaal en superleuk dat ik een bijdrage heb geleverd aan het winnende nummer, maar alle credits aan Wouter. Het is niet zo dat ik onderdeel ben van Team Duncan ofzo. Ik heb een keer een berichtje van Duncan gehad waarin hij zei dat ie blij was met de gitaarpartijen, maar verder heb ik geen contact met hem. De finale van het songfestival heb ik ook niet gezien, want ik moest spelen met mijn band PYRO. Toen bleek dat Duncan gewonnen had ontplofte wel mijn telefoon, omdat verschillende mensen ervan wisten en ik er op social media weleens iets over had gepost.” Overigens werden ook de drumpartijen van Arcade ingespeeld door een oud-RCI-student.

Pyro is er klaar voor!

Steef geeft gitaarles en bandcoaching en werkt parttime bij Audioworkx Acoustics. Eind dit jaar hoopt hij zijn band PYRO op de kaart te zetten tijdens de Popronde. Op naar nationale bekendheid!

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.