Battle tussen koks en boeren

Studenten van Summa Horeca gaan op 4 oktober laten zien wat ze in huis hebben tijdens een kookwedstrijd. Ze gaan de strijd aan met studenten van vier andere Brabantse koksopleidingen. De studenten werken nauw samen met een lokale boer. De opdracht is het bereiden van 2 gerechtjes die voor minimaal 80% bestaan uit lokale producten van ‘hun’ boer.

Ze worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit topchefs en boeren uit Brabant.  Maar er is ook een publieksprijs te winnen. Alle gerechtjes kunnen namelijk op 4 oktober worden geproefd. De kookwedstrijd is onderdeel van de Boergondische markt. Een evenement waar Brabantse streekproducten centraal staan. Er zijn onder andere workshops en films; en natuurlijk genoeg kraampjes om lekker eten te proeven.

De markt is voor iedereen gratis te bezoeken bij Summa Horeca op Sterrenlaan 10 in Eindhoven. Vrijdag 4 oktober van 11.00 tot 19.00 uur.

Kookboek

Vorig brachten de scholen al gezamenlijk een kookboek uit: BRBNT, van Brabantse grond’. Studenten bedachten zelf recepten op basis van lokale en seizoensgebonden producten.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.