Eiffeltoren van ijs wint eerste prijs ijsfestival

Halverwege december 2019 landde Arno Pronk met zijn studententeam van de TU/e in Harbin, de Noord-Chinese stad waar hij de afgelopen jaren al meerdere ijsprojecten heeft uitgevoerd. Studenten van zijn faculteit en van het Summa College werkten samen aan het ijssculptuur. De uitdaging was om met 3D-printtechniek een soort Eiffeltoren in ijs te bouwen van zo’n veertien meter hoog. Met deze toren hebben zij de eerste prijs gehaald en zijn er plannen om een nieuw ijssculptuur te maken voor de Olympische Spelen van Beijing in 2022. We interviewden onze studente Alessa Dalessi over het project.

De samenwerking tussen de TU/e en het Summa College ging heel soepel. Wij konden goed meehelpen met de praktische toepassingen en leerden veel van de theoretische achtergrond van Arno Pronk en de anderen. De werkgroepen waren goed gemixt, omdat de TU/e en het Summa College met elkaar in shifts werkten.”

Leuke weetjes

 • 1131 meter touw gebruik met een diameter van 12mm.
 • 226 meter brandweerslang gebruikt met een diameter van 65mm.
 • De gemiddelde tempratuur in Harbin was tussen de -10 en -30 graden.
 • Het heeft gesneeuwd.
 • Twee van onze studenten waren jarig tijdens deze reis.

Dit zijn de studenten die meehielpen

 • Alessa Dalessi
 • Björn van Erp
 • Jop Verheijen
 • Daan van den Hurk
 • Panky Oudhoff
 • Ruben van der Heijden
Ijssculptuur

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.