Een kijkje in de bierkeuken bij Bavaria

Hoi, ik ben Jasper van den Dungen. Ik ben 19 jaar oud, kom uit Eindhoven en ik zit nu in mijn vierde en laatste jaar van mijn opleiding Analist bij Summa Laboratorium, waarbij ik de chemisch-fysische richting heb gekozen.

Net na de zomervakantie was ik begonnen als stagiaire bij Bavaria op het centraal laboratorium en ik heb het daar enorm leuk gehad. Enorm aardige en lieve collega’s, fijne werksfeer, leuke bezigheden, en natuurlijk het belangrijkste: veel bier!

Bij Bavaria word je niet gezien als de stagiair, maar als een echte collega. Op die manier krijg je een realistisch beeld over hoe het bedrijfsleven er uit ziet. Er zijn 3 verschillende groepen waar je in geplaatst kan worden op het centraal laboratorium: bier, mout en gerst. Ik werd in de biergroep gezet.

Ik hield mij bezig met het analyseren van bepaalde parameters in verschillende soorten bier (zoals het chloor-, magnesium-, ijzergehalte). Dat was erg leuk om te doen, omdat ik het erg interessant vind om te weten wat er nou in de biertjes zit die ik normaal gesproken zelf opdrink! Een leuk extraatje aan stagelopen bij Bavaria is dat je erg veel nieuwe soorten bier leert kennen en mag proeven.

De stof, projecten en proeven die je krijgt op school sluiten erg goed aan op vele stages, waaronder die van Bavaria. Ik heb mijn lab-kennis goed kunnen toepassen in het bedrijfsleven, waar ik erg blij mee ben.

Toen ik nog stageliep bij Bavaria heb ik samen met een mede-stagiair een vlog gemaakt, zodat jullie een beetje een beeld krijgen hoe het lab er uit ziet en wat voor analyses we uitvoeren. 

Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.