Modeshow voor mensen met dementie

Tijdens de online fashionshow OUD en NIEUW op dinsdag 23 maart showen mensen met dementie speciaal voor hen ontworpen kleding. Studenten van Summa Fashion hielpen om de kleding te maken.

OUD en NIEUW is een idee van Teun Toebes uit Best in samenwerking met modeontwerpster Babette van Rijthoven uit Oirschot. Met de show willen zij mensen met dementie een podium geven en tegelijkertijd een boodschap aan jongeren overbrengen: als je een droom hebt, ga er dan voor.

De door Babette ontworpen kleding werd gemaakt van kleding van overledenen die ook aan dementie leden. Van Summa Fashion hielpen studenten Sumeya Daaud, Larissa Tolle en Lion Rezaie van de niveau 2 opleiding Basismedewerker Fashion mee om de kledingstukken te maken.

Maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid zijn belangrijk in de opleiding, zegt docent Marloes Michielsen. “Aan het maken van de kleding ging een mooi creatief proces vooraf. Aan de hand van verhalen van de mensen is een ontwerp gemaakt. Daarbij hebben ook docenten een belangrijke rol gepeeld. De samenwerking met dementerende modellen was voor de studenten een eyeopener; ze hebben veel geleerd.

De online show is op dinsdag 23 maart tussen 15 en 16 uur voor iedereen gratis te volgen. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan tot en met maandag 22 maart via: www.s-teun.nl. Na je aanmelding krijg je een persoonlijke link toegestuurd. 

De modeshow wordt aangekleed met optredens van DJ Je Moeder, Dylan Greene en operazangeres Francis van Broekhuizen.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.