Summa College eerste Fairtrade-mbo

Mensenrechten respecteren, corruptie vermijden, kinder- en dwangarbeid tegengaan én zorgen dat er een eerlijke prijs wordt betaald aan producenten. Daar staat het Summa College voor. Door gebruik te maken van fairtradeproducten, kunnen we samen bouwen aan een eerlijkere wereld.

Het Summa College is het eerste Fairtrade-mbo van Nederland. Dat betekent dat we focussen op het gebruik van eerlijke producten in drankautomaten, kantines en op zoveel mogelijk andere plaatsen binnen onze scholen. Denk bijvoorbeeld ook aan planten, bedrijfskleding en kantoorartikelen. Het fairtrade-assortiment wordt steeds verder uitgebreid.

Voorbeeldfunctie

Ook brengen we eerlijke handel breed onder de aandacht, zowel binnen als buiten Summa. Als onderwijsinstelling hebben we een duidelijke voorbeeldfunctie in de maatschappij. Bovendien kunnen we invloed uitoefenen op de markt, doordat we veel producten op grote schaal inkopen voor onze schoollocaties. Zo stimuleren we de leveranciers om, net als wij, werk te maken van de fairtradeprincipes.

Fairtrade School

Door het inkopen van fairtradeproducten draagt het Summa College bij aan de wereldwijde bestrijding van armoede én aan een duurzame toekomst. Op 16 september 2021 ontvingen we het predicaat Fairtrade School van de stichting Fairtrade Gemeenten Nederland.   

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.