Voorkom een verloren schooljaar

Haal binnen 1,5 jaar je mbo niveau 2-diploma (startkwalificatie)

Ben je dit schooljaar gestart met een niveau 2-opleiding en gaat het niet helemaal zoals je had verwacht of gehoopt? In plaats van te stoppen met school of te moeten wachten tot het volgende schooljaar, kun je starten met een speciaal traject: de ABS-PRO klas. Hiermee kun je binnen 1,5 jaar je mbo niveau 2-diploma (startkwalificatie) halen.

ABS-PRO staat voor Assistant Business Services - Persoonlijk leiderschap, Regulier en Oriëntatie. Binnen dit programma is er naast het volgen van reguliere lessen van de opleiding Assistant business services veel aandacht voor (her)oriëntatie en persoonlijk leiderschap in de vorm van loopbaanbegeleiding.

 

Wat doe jij?

  • Maak optimaal gebruik van de geboden ondersteuning
  • Ga er 100% voor

 

Wat levert de opleiding op?

  • De mogelijkheid om binnen 1,5 jaar een niveau 2 Assistant business services diploma te behalen
  • Met dit diploma voldoe je aan de kwalificatieplicht en heb je meer kans op een baan
  • Je leert jezelf beter kennen door de lessen loopbaanbegeleiding en heroriëntatie. Hierdoor weet je beter wat je kunt en hierna wilt. (werken of verder studeren op niveau 3 of 4)
  • Door de aandacht voor heroriëntatie is er ook de mogelijkheid om na twee onderwijsperiodes door te stromen naar een niveau 2-opleiding in een andere sector

 

Wat houdt de opleiding in?

Als assistant business services werk je veel met de computer op kantoor. Dagelijks ben je bezig met bijvoorbeeld het schrijven van brieven en e-mails, agendabeheer, ruimtes klaarmaken voor vergaderingen (facilitair) en de telefoon beantwoorden. Ook spreek je veel met collega's en met klanten. Dit is het traject voor jou als je van afwisseling houdt en nauwkeurig en overzichtelijk kunt werken, of dit wilt leren.

Naast het aanleren van deze vaardigheden krijg je lessen in persoonlijk leiderschap, growth mindset en oriëntatie, het PRO-gedeelte van het programma. Zo kom jij op de juiste plek terecht en leg je een goede basis voor het vervolg van je carrière.

 

Heb je interesse?

Neem dan voor 1 februari contact op met Francien Baltussen via fel.baltussen@summacollege.nl.

 

ABS-PRO traject

  • Duur: maximaal 1,5 schooljaar
  • Startmoment: februari
  • Niveau 2

 

School

Summa Zakelijke dienstverlening

Sterrenlaan 8
5631 KA Eindhoven

 

Meer informatie?

Mail met Francien Baltussen