Aanschaffen van een laptop

Bij de meeste opleidingen kun je als student niet zonder computer. Voor veel opleidingen wordt het gebruik van een laptop dan ook sterk aangeraden. Je kunt zelf een laptop kiezen of gebruikmaken van een aanbieding van SES Computers.

Afhankelijk van de opleiding die je gaat volgen heb je een laptop nodig die aan bepaalde eisen voldoet. Bij sommige opleidingen is het mogelijk om een Macbook te gebruiken. Als je een Macbook hebt, is het belangrijk om te weten dat het Summa College geen ondersteuning geeft op Apple computers en MacOS. 

Bekijk in onderstaand schema welke laptop past bij jouw opleiding. Door op 'download' in de tabel te klikken download je de juiste specificaties voor jouw opleiding in pdf.

 

LET OP:

  • De specificaties tussen de scholen onderling kunnen verschillen. De aanbevolen specificaties van een school kunnen anders zijn dan de aanbevolen specificaties van een andere school.
  • De naam in de linkerkolom is de schoolnaam, NIET de naam van de studierichting. Er is een verschil tussen bijvoorbeeld de school Summa ICT en de richting Techniek & ICT.

 Download dus altijd de specificaties die bij jouw school/opleiding horen!

 

SchoolnaamMinimale specificatiesAanbevolen specificatiesHigh-end specificatiesOpmerking
Summa Artiest download Voor deze opleiding is een Apple MacBook ook geschikt. Het Summa College biedt echter geen ondersteuning op Apple computers en MacOS.
Summa Automotive downloadVoor de opleiding Technicus automotive engineering

download
BELANGRIJK: lees de extra informatie over installatie-eisen van SolidWorks! 
Summa Bouw & Infra downloaddownload 
Summa Brood & Banketdownload   
Summa BusinessVoor de entree-, niveau 2 en niveau 3 opleidingen: 
download
Voor de niveau 4 opleidingen:


download
  
Summa Engineering download
  
Summa Facilitairdownloaddownload  
Summa Fashion Voor de andere opleidingen:download
Voor de opleidingen Junior stylist en Junior productmanager fashion

download
 
Summa Horecadownloaddownload  
Summa ICT download LET OP: voor de opleiding Medewerker ICT (niv. 2) heb je geen laptop nodig. 
Summa Laboratoriumdownloaddownload  
Summa Procestechnologiedownloaddownload  
Summa Sportdownloaddownload  
Summa Techniek download  
Summa Transport & Logistiekdownloaddownload  
Summa Uiterlijke verzorgingdownloaddownload  
Summa Veiligheiddownloaddownload  
Summa Vrije tijddownloaddownload  
Summa Welzijndownloaddownload  
Summa Wonen & Design  download 
Summa Zakelijke dienstverleningdownloaddownload  
Summa Zorgdownloaddownload  

Laptop kopen bij SES Computers

Het Summa College werkt samen met SES Computers, zodat studenten voor een mooie prijs een goede laptop kunnen aanschaffen. SES Computers is gespecialiseerd in het onderwijs en heeft een vestiging binnen het Summa College. De winkel is te vinden op Sterrenlaan 10 in Eindhoven. SES computers biedt alle merken laptops en computers. Het gaat hierbij om zowel nieuwe als ex-lease laptops.

Vragen of problemen?

Voor alle vragen over je laptop kun je terecht bij SES Computers. Zij hebben ook een doorwerkgarantie; je kunt altijd zorgeloos doorstuderen op school als je laptop moet worden nagekeken. Is het probleem niet meteen te verhelpen? Dan krijg je gratis een leenlaptop van SES Computers. Op verschillende vestigingen van het Summa College heeft SES servicepunten, er is er altijd een in de buurt. Lees alle informatie over de service van SES computers.

Openingstijden

Op de website van SES Computers staan de actuele openingstijden.  

Gratis Office 365

Als student van het Summa College mag je Office 365 gratis installeren op maximaal 5 computers. Het abonnement dat je afsluit met Microsoft loopt tot aan het eind van je studie. Daarna moet de gratis versie van Office 365 van al jouw computers verwijderd worden. Voor het downloaden en installeren van Office 365 heb je een e-mailadres van het Summa College nodig. Als je net begint aan een opleiding moet je dus even wachten tot dit e-mailadres actief is. Voor de start van het schooljaar ontvang je jouw persoonlijke inloggegevens. Hiermee kun je inloggen. Met deze gegevens kun je Office 365 downloaden en installeren. Uitleg over de installatie vind je in de handleiding op deze site.

Apple en MacOS 

Office 365 is ook voor Apple computers beschikbaar. Het downloaden van Office 365 voor MacOS werkt op dezelfde manier als bij de Windowsversie. Het Summa College biedt echter geen ondersteuning voor Apple en MacOS.

Software kopen via SLIM! of Surfspot

Op de websites van Slim! en Surfspot kun je goedkoop software aanschaffen. Ook hiervoor heb je een e-mailadres van het Summa College nodig. Als je net begint aan een opleiding moet je dus even wachten tot je e-mailadres actief is. Bij de start van het schooljaar ontvang je jouw persoonlijke inloggegevens. Met deze gegevens kun je inloggen op de websites van Slim! en Surfspot.

 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.