Laptopspecificaties

Zoek in onderstaande lijst jouw school op en kies vervolgens de juiste laptopspecificaties. Bij sommige scholen gebruiken alle opleidingen dezelfde laptop, bij andere scholen verschilt het per opleiding. Let goed op dat je de juiste specificaties kiest zodat je jouw opleiding goed kunt starten.

 

Summa Artiest

Voor Summa Artiest is een Apple MacBook ook geschikt. Het Summa College biedt echter geen ondersteuning op Apple computers en MacOS. Download de specificaties.

 

Summa Automotive

Voor Summa Automotive zijn de specificaties in dit document een richtlijn. De opleiding heeft een begeleidend schrijven opgesteld om te helpen met de juiste keus voor deze opleiding. Lees ook de extra informatie over de installatie-eisen van Solid Works. Download de specificatie voor de opleiding Technicus automotive engineering of de standaard specificatiesDit zijn de absolute minimale specificaties voor deze opleidingen. Een laptop met een i5 (generatie 9 of hoger) processor en grafische kaart is aanbevolen.

 

Summa Beauty & Lifestyle

Voor Summa Beauty & Lifestyle worden de standaard specificaties aanbevolen, maar ook een laptop met basisspecificaties is geschikt.

 

Summa Bouw

Voor bijna alle Summa Bouw opleidingen worden de standaard specificaties aanbevolen. Uitzondering: de specificaties voor de opleiding Bouwkunde.

 

Summa Brood & Banket

Voor Summa Brood & Banket worden de standaard specificaties aanbevolen, maar ook een laptop met de basisspecificaties is geschikt.

 

Summa Business

Voor Summa Business worden voor verschillende niveaus andere specificaties aanbevolen. Download de specificaties voor de niveau 2 en entree-opleidingenniveau 2 en 4 opleidingen of deze specificaties voor de opleiding International Business.

 

Summa Elektro- & Installatietechniek

Voor Summa Elektro- & Installatietechniek zijn geen specificaties aanbevolen.

 

Summa Engineering

Voor Summa Engineering worden voor verschillende opleidingen andere specificaties aanbevolen. Download de specificaties voor de opleiding International Engineering, de High-End specificaties of de standaard specificaties.

 

Summa Facilitair

Voor Summa Facilitair worden de standaard specificaties aanbevolen, maar ook een laptop met de basisspecificaties is geschikt.

 

Summa Fashion

Voor Summa Fashion worden voor verschillende opleidingen andere specificaties aanbevolen. Download de specificaties voor de niveau 2 en 3 opleidingen, de opleiding Assistant Fashion Tailor (niveau 3), Fashion designer (niveau 4), Fashion Product Coordinator (niveau 4), Fashion Tailor (niveau 4) of voor International Fashion.

 

Summa Horeca

Voor Summa Horeca worden de standaard specificaties aanbevolen, maar ook een laptop met de basisspecificaties is geschikt.

 

Summa ICT

Voor Summa ICT worden voor verschillende opleidingen andere specificaties aanbevolen. Download de specificaties voor de opleidingen Allround medewerker IT, Expert IT of Software developer. Voor de opleiding Medewerker ICT support heb je geen laptop nodig.

 

Summa Laboratorium

Voor Summa Laboratorium worden de standaard specificaties aanbevolen, maar ook een laptop met de basisspecificaties is geschikt.

 

Summa Luchtvaartdienstverlening

Voor Summa Luchtvaartdienstverlening worden de standaard specificaties aanbevolen.

 

Summa Maatschappij & Gezondheid

Voor Summa Maatschappij & Gezondheid worden deze basisspecificaties aanbevolen.

 

Summa Plus

Voor Summa Plus worden de basisspecificaties aanbevolen.

 

Summa Procestechnologie

Voor Summa Procestechnologie worden de standaard specificaties aanbevolen, maar ook een laptop met de basisspecificaties is geschikt.

 

Summa Sport

Voor Summa Sport worden de standaard specificaties aanbevolen, maar ook een laptop met de basisspecificaties is geschikt.

 

Summa Techniek

Voor Summa Techniek worden de standaard specificaties aanbevolen.

 

Summa Transport & Logistiek

Voor Summa Transport & Logistiek worden de basisspecificaties aanbevolen. Voor de opleiding Chauffeur wegvervoer heb je geen laptop nodig.

 

Summa Veiligheid

Voor Summa Veiligheid worden de standaard specificaties aanbevolen, maar ook een laptop met de basisspecificaties is geschikt.

 

Summa Vrije tijd

Voor Summa Vrije tijd worden de standaard specificaties aanbevolen, maar ook een laptop met de basisspecificaties is geschikt.

 

Summa Welzijn

Voor Summa Welzijn worden de basisspecificaties aanbevolen. 

 

Summa Wonen & Design

Voor Summa Wonen & Design worden voor de niveau 2 opleidingen de standaard specificaties aanbevolen. Voor niveau 3 of 4 kies je voor de High-End specificaties. Voor de opleiding Interieuradvies worden andere specificaties aanbevolen.

 

Summa Zakelijke dienstverlening

Voor Summa Zakelijke dienstverlening worden de standaard specificaties aanbevolen, maar ook een laptop met de   basisspecificaties is geschikt.

 

Summa Zorg

Voor Summa Zorg worden de basisspecificaties aanbevolen.