Aanschaffen van een laptop

Bij de meeste opleidingen kun je als student niet zonder computer. Voor veel opleidingen wordt het gebruik van een laptop dan ook sterk aangeraden.

Afhankelijk van de opleiding die je gaat volgen heb je een laptop nodig die aan bepaalde eisen voldoet. Bij sommige opleidingen is het mogelijk om een Macbook te gebruiken. Als je een Macbook hebt, is het belangrijk om te weten dat het Summa College geen ondersteuning geeft op Apple computers en MacOS. 

In de Campusshop van Paradigit kun je de computer vinden die bij jouw opleiding past, maar je mag je laptop natuurlijk ook ergens anders kopen.

Bekijk in onderstaand schema welke laptop past bij jouw opleiding. Door op 'download' in de tabel te klikken download je de juiste specificaties voor jouw opleiding in pdf.

LET OP:

  • De specificaties tussen de scholen onderling kunnen verschillen. De aanbevolen specificaties van een school kunnen anders zijn dan de aanbevolen specificaties van een andere school.
  • De naam in de linkerkolom is de schoolnaam, NIET de naam van het interessegebied. Er is een verschil tussen bijvoorbeeld de school Summa ICT en de richting Techniek & ICT.

 

Download dus altijd de specificaties die bij jouw school/opleiding horen!

 

SchoolnaamMinimale specificatiesAanbevolen specificatiesHigh-end specificatiesOpmerking
Summa Artiest download Voor deze opleiding is een Apple MacBook ook geschikt. Het Summa College biedt echter geen ondersteuning op Apple computers en MacOS.
Summa Automotive downloadVoor de opleiding Technicus automotive engineering

download
BELANGRIJK: lees de extra informatie over installatie-eisen van SolidWorks! 
Summa Bouw downloaddownload 
Summa Brood & Banketdownload   
Summa BusinessVoor de entree-, niveau 2 en niveau 3 opleidingen: 
download
Voor de niveau 4 opleidingen:


download
  
Summa Engineering download
  
Summa Facilitairdownloaddownload  
Summa Fashion 

Voor de Fashion Makers-opleidingen Basis-
medewerker mode, Allround medewerker mode/maat en Specialist mode/maat:

download

Voor de opleidingen Junior stylist en Junior productmanager fashion

download
 
Summa Horecadownloaddownload  
Summa ICT 

Opleiding Applicatie en media ontwikkelaar

Opleiding ICT beheerder

Opleiding medewerker ICT beheer

 LET OP: voor de opleiding Medewerker ICT (niv. 2) heb je geen laptop nodig. 
Summa Laboratoriumdownloaddownload  
Summa Luchtvaart-dienstverleningdownloaddownload  
Summa Procestechnologiedownloaddownload  
Summa Sportdownloaddownload  
Summa Techniek download  
Summa Transport & Logistiekdownloaddownload LET OP: Voor de opleiding Chauffeur wegvervoer (bbl, niveau 2) heb je géén laptop nodig.
Summa Uiterlijke verzorging download  
Summa Veiligheiddownloaddownload  
Summa Vrije tijddownloaddownload  
Summa Welzijndownload   
Summa Wonen & Design  download  
Summa Zakelijke dienstverleningdownloaddownload  
Summa Zorgdownload   

Gratis Office 365

Als student van het Summa College mag je gratis gebruik maken van Microsoft Office. Hiervoor moet je een geldige inlogcode met bijhorend wachtwoord te hebben. Deze krijg je voor de aanvang van het schooljaar toegestuurd.

Zolang je staat ingeschreven bij het Summa College mag je het Office pakket gebruiken. Voor die periode hoeft je dus geen aparte licentie voor het Office pakket te kopen. 

Staat Office al op je computer? Als het een recente (proef)versie is hoef je die niet te verwijderen. Tijdens de eerste lesweken van het schooljaar wordt er door de meeste opleidingen aandacht gegeven aan het installeren van de nodige programma’s op de laptop, inclusief het Microsoft Office pakket. Als dat niet zo is, neem dan contact op met een van je docenten tijdens de eerste weken van het schooljaar.

Apple en MacOS 

Office 365 is ook voor Apple computers beschikbaar. Het downloaden van Office 365 voor MacOS werkt op dezelfde manier als bij de Windowsversie. Het Summa College biedt echter geen ondersteuning voor Apple en MacOS.

Software kopen via Surfspot

Op de website van Surfspot kun je goedkoop software aanschaffen. Ook hiervoor heb je een e-mailadres van het Summa College nodig. Als je net begint aan een opleiding moet je dus even wachten tot je e-mailadres actief is. Bij de start van het schooljaar ontvang je jouw persoonlijke inloggegevens. Met deze gegevens kun je inloggen op de website van Surfspot.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.