Entree - Assistent metaal-, elektro- en installatietechniek (bbl)

Jij bent handig en steekt je handen dan ook graag uit de mouwen

aanpakken
handig
instructies opvolgen
samenwerken
De entree-opleiding leidt op tot assistent. Als assistent metaal-, elektro- en installatietechniek help je mee met het aanleggen van leidingen van water, gas en verwarmingen. Ook maak je buizen, kabels en kabelgoten op maat en bewerk je metaal.
Play
Play
Play
De entree-opleiding leidt op tot assistent. Als assistent installatie- en constructietechniek help je mee met het aanleggen van leidingen van water, gas en verwarmingen. Ook maak je buizen, kabels en kabelgoten op maat en bewerk je metaal. 

Deze opleiding heette voorheen Assistent installatie- en constructietechniek.
 

Vragen

Met het entree-diploma op zak kun je werken bij een installatiebedrijf. Je kunt mogelijk ook doorleren aan een mbo-2 opleiding.

Je hebt een vaste mentor en werkt in een groep van maximaal 15 studenten. Je wordt intensief begeleid en krijgt op school theorie- en praktijklessen.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 295 euro.

Je betaalt € 75,- voor leermiddelen. De school schaft hiervoor alle leermiddelen aan, zoals gebruiksmaterialen en softwarelicenties. Ook extra toetsen en examens worden hiermee betaald.

Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden en standaard lessen als Nederlands en rekenen. Daarnaast zijn er keuzedelen waarmee je kunt kiezen wat je wilt leren. Tijdens je opleiding krijg je hierover meer informatie. Je sluit ieder keuzedeel af met een examen. 

Entree is voor jongeren die (nog) geen diploma hebben. Die verder willen leren of straks een baan willen vinden. Om de Entree-opleiding te kunnen volgen, moet je minimaal 16 jaar zijn op 31 juli van het jaar waarin je de opleiding start.

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

Instagram
DM naar @summaplus

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze