Machinaal houtbewerker houthandel (bbl)

Met machines houten producten voor de houthandel maken

handig
instructies opvolgen
logisch nadenken
nauwkeurig
samenwerken
Bij de opleiding Machinaal houtbewerker houthandel leer je allerlei houten producten voor de houthandel maken. Je weet precies hoe je het hout moet bewerken.
Play
Play
Play
Bij de opleiding Machinaal houtbewerker houthandel leer je allerlei houten producten voor de houthandel maken. Je weet precies hoe je het hout moet bewerken. Moet er gefreesd worden, geschuurd of gezaagd? Je weet hoe je houtbewerkingsmachines instelt, bedient en onderhoudt. En wordt daarbij begeleid door een ervaren collega. Ook zorg je voor de aan- en afvoer van grondstoffen. 

Op school leer je omgaan met de machines. Je leert hoe ze werken, wat ze doen en hoe je ze instelt. Vooral leer je veilig werken. De verschillende houtsoorten, de eigenschappen en hoe je ze bewerkt? Dat is na de studie Machinaal houtbewerker houthandel bekend terrein! 

Vragen

Deze opleiding is volop in ontwikkeling. Meer informatie volgt binnenkort.

 

Als machinaal houtbewerker houthandel ga je aan de slag in de houtverwerkende industrie. Je kunt ook doorstromen naar een vervolgopleiding, bijvoorbeeld Allround machinaal houtbewerker houthandel.

De opleiding Machinaal houtbewerker houthandel is een bbl-opleiding. Dat betekent dat je 1 dag per week onderwijs volgt op school. Daarnaast werk je 4 dagen per week bij een leerbedrijf. Je verdient hiermee salaris.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 301 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 2 basisberoepsopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo entreeopleiding (niveau 1) of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Je kunt hiervoor solliciteren bij het samenwerkingsverband BosMti in Nuenen of je solliciteert zelf bij een leerwerkbedrijf. Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

WhatsApp
Bbl-opleidingen en Hout: docent Ron Rooijackers

E-mail
Bbl-opleidingen en Hout: docent Ron Rooijackers

InstagramDM naar @summa_interieuradvies
Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste