Aanschaffen van een laptop

Bij de meeste opleidingen kun je als student niet zonder computer. Voor veel opleidingen wordt het gebruik van een laptop dan ook sterk aangeraden. Afhankelijk van de opleiding die je gaat volgen heb je een laptop nodig die aan bepaalde eisen voldoet. Bekijk hier vanaf 1 juli welke laptop past bij jouw opleiding en download de juiste specificaties. 


Gebruik Windows 11

Wanneer je kiest voor een MacBook of Chromebook en hebt problemen met bijvoorbeeld (online) lesmateriaal dan kunnen we je helaas niet technisch ondersteunen. Je zult dan zelf op zoek moeten gaan naar een oplossing. Raadpleeg voor hulp je omgeving zoals bijvoorbeeld de docent, een medestudent, je ouder(s) of een wizkid in de familie. Wellicht vind je de oplossing via Google.

Wij kunnen niet inschatten of een MacBook of Chromebook problemen gaat opleveren. We adviseren je daarom een laptop met Windows 11 aan te schaffen. Eén uitzondering: voor studenten van Summa Artiest is een MacBook ook geschikt.

Let op: Mocht je een laptop met Windows 10 of 11 in S-modus hebben, je leest hier hoe je dat kan uitschakelen. Meer info over S-modus vind je hier.

 

Koop je laptop waar je wilt

In de Campusshop van Paradigit kun je de computer vinden die bij jouw opleiding past, maar je mag je laptop natuurlijk ook ergens anders kopen. Voor technische vragen over de laptop(specificaties) kun je contact opnemen met de Campusshop.

 

Webcam verplicht

Voor het volgen van online-onderwijs heb je een webcam met microfoon nodig. Alle nieuwe laptops die je kunt kopen, hebben een webcam.

 

Gratis Office 365

Als student van het Summa College mag je Office 365 gratis installeren op maximaal 5 computers. Het gebruik ervan geldt tot aan het eind van je opleiding. Voor het downloaden en installeren van Office 365 gebruik je jouw e-mailadres van het Summa College. Als je voor het eerst een opleiding gaat volgen bij het Summa College, ontvang je jouw persoonlijke inloggegevens per e-mail. Klik hier voor de pagina met uitleg over de installatie: start.summacollege.nl.

Staat Office al op je computer? Als het een recente (proef)versie is hoef je die niet te verwijderen. Tijdens de eerste lesweken van het schooljaar wordt er door de meeste opleidingen aandacht gegeven aan het installeren van de nodige programma’s op de laptop, inclusief het Microsoft Office pakket. Als dat niet zo is, neem dan contact op met een van je docenten tijdens de eerste weken van het schooljaar.

 

Apple en MacOS 

Office 365 is ook voor Apple computers beschikbaar. Het downloaden van Office 365 voor MacOS werkt op dezelfde manier als bij de Windows-versie. Het Summa College biedt echter geen ondersteuning voor Apple (MacOS). Ook Chromebook wordt niet ondersteund.

 

Software kopen via Surfspot

Op de website van Surfspot kun je goedkoop software aanschaffen. Ook hiervoor heb je een e-mailadres van het Summa College nodig. Na je aanmelding bij Summa ontvang je jouw persoonlijke inloggegevens. Met deze gegevens kun je inloggen op de website van Surfspot.