Salonmanager (kapper niveau 4 zij-instroom) (bbl)

Kapper ben je al. Nu word je ook ondernemer.

Als salonmanager ben je vakspecialist en ondernemer tegelijk. Met je commercieel inzicht weet je klanten te verleiden naar jouw salon te komen.
Play
Play
Play
Als salonmanager ben je vakspecialist en ondernemer tegelijk. Met je commercieel inzicht weet je klanten te verleiden naar jouw salon te komen. Daar voelen ze zich thuis door de gezellige inrichting, de sfeer en samenwerking tussen de kappers.

Eenmaal in de stoel zijn klanten onder de indruk van je kennis en creativiteit. Ze gaan met een goed gevoel naar buiten en maken graag reclame voor je. Jij weet precies wat nodig is voor een goedlopende kapsalon!

Haarstylist dame of heer ben je al. Nu word je ook ondernemer. Tijdens deze eenjarige studie krijg je het vak Ondernemen, met onderwerpen zoals marketing, administratie, financiën en leidinggeven. Ook leer je trainingen geven en een bedrijfsplan schrijven. Hiermee kun je bij de bank geld lenen om een eigen salon te beginnen.

De volledige opleiding tot salonmanager duurt formeel 3 jaar. Wij bieden in deze bbl-variant het laatste leerjaar aan voor studenten die al de benodigde vakkennis hebben.

Vragen

Met je diploma als salonmanager kun je leiding geven aan een kapsalon of een eigen zaak beginnen. Je kunt ook doorleren aan het hbo.

Op school leer je de ondernemersvaardigheden. In de salon waar je werkt leer je mensen aansturen en trainingen geven. Je gaat één of twee dagen per week naar school voor theorie-onderwijs. Daarnaast werk je minimaal 3 dagen per week in een salon.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2023-2024 bedraagt 654 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken (ook wel keuzedelen genoemd) om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg. (pdf)

Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je nodig:

  • diploma mbo allround kapper of haarstylist dame of heer.

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

WhatsApp
Haarverzorging: docent Erik van Schaijk

E-mail
Haarverzorging: docent Erik van Schaijk

Instagram
DM naar @summabeautyandlifestyle

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Nog elke dag profijt van mijn opleiding
Mylou Tilburgs
Oud-student Salonmanager
Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen van weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest van ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze