Start-up School (bol)

Start-up School voor future-proof ondernemers

commercieel
communicatief - sociaal
creatief
klantvriendelijk
leidinggeven
ondernemend
plannen - organiseren
zelfstandig
Je leert je eigen bedrijf op te zetten, mét duurzaam doel. Geen standaardlessen, maar de praktijk als basis. Je krijgt bijvoorbeeld inspirerende gastcolleges van professionals uit de praktijk en gaat aan de slag met echte praktijkopdrachten.
Play
Dit is de school voor toekomstbestendig ondernemerschap waar aanpakkers impact maken. In het bruisende hart van Eindhoven op Strijp-S, midden in de Brainportregio, waar het stikt van start-ups en jonge mensen die graag willen bijdragen aan een duurzame omgeving en circulaire economie. 
 

People, Planet, Profit

Je leert je eigen bedrijf op te zetten, mét duurzaam doel. Naast een goed belegde boterham zijn ook een goed personeelsbeleid, duurzaam handelen en maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. De Start-up School werkt nauw samen met bedrijven, organisaties en start-ups in Zuidoost-Brabant die dezelfde uitgangspunten hebben.  
 

Learning by doing

Geen standaardlessen, maar de praktijk als basis. Je krijgt bijvoorbeeld inspirerende gastcolleges van professionals uit de praktijk en gaat aan de slag met echte praktijkopdrachten. Bovendien werk je met de nieuwste software, slimste technologie en praktische tools.
 

Leren ondernemen dóór ondernemen

Op Start-up School ga je doelgericht aan de slag. Met ondernemen, maar ook ontdekken wie jij bent, wat jij wilt en hoe je dat gaat bereiken. Naast je professionele ontwikkeling, staat ook je persoonlijke ontwikkeling centraal. Dat doe je samen met docenten, bedrijven en organisaties en jouw mentor/coach.

Vragen

Ben je toe aan uitdagende lessen? Ben je niet bang om hard te werken? Met de Start-up School werk je met spannende challenges en inspirerende opdrachten doelgericht aan jouw eigen onderneming! In drie jaar zet je onder begeleiding van mensen uit de praktijk en docenten op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier je eigen bedrijf op. De beloning na drie jaar Start-up School: een eigen bedrijf én een diploma ondernemer handel op mbo-niveau 4.

De opleiding kent drie fases, vergelijkbaar met de fases die je doorloopt als een start-up. Met challenges werk je aan je ondernemersvaardigheden en aan je eigen onderneming. 

Fase 1: Inspiratie & Exploratie

In deze eerste fase word je geïnspireerd en ga je op verkenning. Wat houdt ondernemen in? Met 6 uitdagende opdrachten die gekoppeld zijn en inhaken op belangrijke thema’s rond een start-up.

Fase 2: Business design & Simulatie

Volgens het Customer Development Model ga je jouw businessplan uitwerken. Daarbij word je uitgedaagd én krijg je hulp van jouw buddy, een professional van een van de bedrijfspartners van Start-up School. Aan het eind van deze fase ga je kiezen. Ga je je eigen bedrijf beginnen? Of ben jij weliswaar super ondernemend, maar geen ondernemer? Dan kun je ook afstuderen bij een van onze partners.

Fase 3: Start-up of in-house ondernemen

Ga volle bak aan de slag met je eigen start-up of ga voor in-house afstuderen bij een van de bedrijfspartners van Start-up School. Daarbij krijg je alle begeleiding van professionals – ook op het mentale vlak, zoals hoe ga je om met tegenslagen –  die je nodig hebt om tot een succesvolle business te komen.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

De kosten voor onderwijsbenodigdheden bedragen ongeveer € 300,-.

Je kiest bij je studie ook één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Het opleidingstraject is afhankelijk van jouw persoonlijke route.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Start-up School is geschikt voor gedreven studenten met minimaal een vmbo-t diploma, een overgangsbewijs van 4 naar 5 havo of 4 naar 5 of 5 naar 6 vwo, of een niet afgeronde mbo- of hbo-opleiding.

We zoeken de klik

Om er zeker van te zijn dat jij en Start-up School een goede match zijn, doorloop je een selectietraject, voordat jij definitief een van onze 25 start-ups bent.

Wil je meer weten? Kijk dan eens op www.start-upschool.nl. Daar kun je ook contactinformatie vinden.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

E-mail
Start-up School: Addy Aertse

Website
Website: Start-up School.

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Meld je aan via start-upschool.nl

 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag