Uitvoerder bouw (bbl)

De dagelijkse leiding op de bouwplaats

communicatief - sociaal
leidinggeven
logisch nadenken
plannen - organiseren
technisch inzicht
Als uitvoerder bouw heb je de dagelijkse leiding op de bouwplaats. Je zorgt ervoor dat het bouwproject soepel verloopt.
Play
Play
Als uitvoerder bouw heb je de dagelijkse leiding op de bouwplaats. Je zorgt ervoor dat het bouwproject soepel verloopt. Je bereidt het werk voor en stelt offertes op. Ook geef je leiding aan medewerkers. Je bewaakt de voortgang, coördineert het werk en doet de administratie. Je zorgt ervoor dat het werk op tijd opgeleverd wordt. En binnen het afgesproken budget.

Bij Summa Bouw word je breed opgeleid. Zo kun je na de opleiding in verschillende sectoren aan de slag. Je leert bijvoorbeeld om het bouwproces soepel te laten lopen. Je krijgt les over materialen, constructies en over wetten en regels in de bouw. Andere vakken zijn AutoCad 2D, mechanica, bouwvisia, Excel, rekenen, Nederlands en Engels. In deze baan is het belangrijk dat je goed met personeel, klanten en uitvoerders om kunt gaan. Daarom krijg je ook les in communicatieve vaardigheden.

Vragen

Je kunt aan het werk bij een bouwbedrijf, een timmerbedrijf, een woningcorporatie, een gemeente of een aannemer. Verder leren kan ook. Je volgt dan een hbo-opleiding.

Je werkt 4 dagen per week bij een leerbedrijf en gaat één middag en één avond (op dezelfde dag) naar school.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 715euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je nodig:

  • Allround timmerman niveau 3 of;
  • Allround medewerker onderhoud en verbouw niveau 3 of;
  • Allround metselaar niveau 3 of;
  • Allround tegelzetter niveau 3. 

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten en/of studenten:

WhatsApp
Voorlichter Petri Rademakers
Voorlichter Eveline Hommen

E-mail
Voorlichter Petri Rademakers
Voorlichter Eveline Hommen

Instagram
DM naar @summabouw

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze