Al 10 jaar een sterk team

Gepubliceerd op: 07 februari 2024

Events

Viggo, Eindhoven Airport en het Summa College vierden gisteren een mijlpaal op Eindhoven Airport met betrokken partijen, docenten en studenten. 10 jaar van krachten bundelen, elkaar inspireren, aanvullen en versterken. Én vol met successen!

Het Summa College, Viggo en Eindhoven Airport vieren hun 10 jarig jubileum

Successen zoals de praktijkgerichte accommodatie van Summa Luchtvaartdienstverlening op de luchthaven. Trots op het verleden, enthousiast over het heden en vol verwachting voor de toekomst. 

Een stukje terug in de tijd: in 2013 nam het aantal vluchten en passagiers op Eindhoven Airport zodanig toe dat extra geschoold personeel nodig was. Die handschoen pakte voormalig General Manager Fred Abbink, nu adviseur management Viggo Eindhoven Airport en Wichard Rops, oud-directeur Summa College direct op. De oproep was niet aan dovemansoren gericht en resulteerde in een driejarige opleiding luchtvaartdienstverlening, waar studenten les kregen op de luchthaven, deels onder begeleiding van Viggo. Na hun afstuderen konden ze direct aan de slag bij Viggo, in de cabine, of in de hospitality sector of.  

“De samenwerking tussen het Summa College en Viggo, samen met Eindhoven Airport, is een schoolvoorbeeld voor heel veel andere sectoren in Nederland. Iets om samen trots op te zijn en te koesteren richting de toekomst”, benadrukt Martijn Limburg, Algemeen Directeur bij Viggo.  

Vliegende start in de luchtvaartdienstverlening 

“In de luchtvaartdienstverlening bieden we studenten een realistische en inspirerende leeromgeving. Geen traditioneel lesgeven, maar leren aan de hand van 'echte' situaties in het mock-up vliegtuig en de terminal van Eindhoven Airport. Tijdens stages ondersteunen studenten Viggo en Eindhoven Airport, waar ze bijvoorbeeld passagiers met een verminderde mobiliteit begeleiden of alleenreizende kinderen onder de zestien jaar ondersteunen. Dit gaat van inchecken tot de overdracht met de purser bij het vliegtuig”, legt Arno Goedhart, directeur Summa Luchtvaartdienstverlening uit.

Feestelijk moment 

Arno Goedhart, directeur Summa Luchtvaartdienstverlening, Mirjam van den Boogaard, COO Eindhoven Airport, en Fred Abbink, adviseur management Viggo, heffen samen het glas op 10 jaar samenwerking waarin de mens centraal staat en waar we samen gaan voor het steeds verder verhogen van de kwaliteit van de luchthaven. 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag