school

Alannah uit Apeldoorn komt speciaal voor de opleiding Beauty & Wellness naar Eindhoven

Gepubliceerd op: 04 april 2024

Onderwijs

“Ik woon in Apeldoorn. Dat zegt iets over hoe graag ik deze opleiding wilde volgen.” Alannah Zegers (25) liep al een tijd rond met de vraag of ze ging werken of toch weer terug naar school zou gaan. Maar welke studie kies je dan?

Alannah Zegers over de opleiding Beauty & Wellness

Alannah Zegers wist altijd al dat ze iets met schoonheid, uiterlijke verzorging of fashion wilde doen. Maar het vinden van de juiste opleiding was toch lastiger dan ze had verwacht. “Ik heb een dochtertje van bijna vier jaar, waardoor een bol-opleiding financieel niet mogelijk was. Na een aantal sollicitaties en afwijzingen, omdat ik niet flexibel genoeg was, zag ik via Thermen Bussloo de allround bbl-opleiding Beauty & Wellness van het Summa College voorbijkomen. Op dit moment de enige school waar je deze opleiding kunt volgen. Dat was precies waar ik naar zocht.” 
 

Is het wel haalbaar 

Terug naar school en dat helemaal in Eindhoven. Is dat wel haalbaar? Deze vraag spookte door het hoofd van Alannah, voordat ze besloot om de sprong in het diepe te wagen. “Ik zag de nieuwe opleiding en ik baalde dat deze helemaal in Eindhoven werd gegeven. In totaal ben ik namelijk vier uur aan reistijd kwijt. Ik heb enorm getwijfeld en wat mij over de streep heeft getrokken was dat dit de enige Beauty & Wellness bbl-opleiding is in Nederland. Daarom wilde ik het gewoon proberen.” 
 
 

Rekening houden met reistijd 

“Mijn klasgenoten komen vanuit heel het land. Daarom is het fijn dat er met ons lesrooster rekening is gehouden hoe laat we beginnen en klaar zijn. In plaats van les om 9.00 uur, starten we om half 11 en gaan we door tot 19.00 uur. Zo hoef ik ook niet in de spits te reizen. Ondertussen ben ik ook weer gewend aan de reistijd. Deze gebruik ik nu voor het maken van huiswerk. Ook is het fijn dat je maar één dag in de week les hebt. Dat is nog wel te overzien. De andere vier dagen werk ik bij Termen Bussloo, wat gelukkig dichtbij Apeldoorn is.”   
 

Automatische piloot 

Alannah vertelt trots dat ze niet alleen op school, maar ook bij haar leerbedrijf al veel heeft geleerd. “Ik ben op het punt aangekomen dat ik ontspanningsmassages kan geven. De techniek leerde ik tijdens een driedaagse training. Hierbij deden ze eerst heel de massage voor, legden ze de knepen uit en kreeg je een reader mee om het na te lezen en te oefenen.” 
 
Waar Alannah eerst nog moest nadenken of ze al een bepaalde greep had gedaan en welke hierna kwam, gaat het nu een stuk soepeler. "Het geven van een ontspanningsmassage gaat nu bijna automatisch. Ik denk niet meer na over wat de volgende greep is, maar aan wat we vanavond gaan eten", lacht Alannah. “Ook ik ontspan tijdens het geven van een massage. Tijdens de behandeling doe ik mijn ogen dicht en werk ik op gevoel. Heerlijk.” 
 

Positief verrast 

Alannah was positief verrast door het Summa College. “Vooral anatomie en fysiologie vond ik erg interessante vakken, omdat je ook meer leert over je eigen lichaam. De theorie pas je meteen toe door op elkaar te oefenen tijdens de praktijklessen. Dat zijn altijd de leukste uren van de dag. We mochten de vorige keer bijvoorbeeld oefenen met harsen. Je leert niet alleen veel over het vakgebied, ook groei je in je persoonlijke ontwikkeling. Dankzij de opleiding Beauty & Wellness zit ik beter in mijn vel.” 
 

Eigen salon 

“Ik vind het heerlijk om bij Thermen Bussloo te werken en hier zo veel mogelijk te leren. Maar mijn uiteindelijke doel is om ooit voor mezelf te beginnen waarbij ik meer doe dan alleen behandelingen geven.”  
 
Ben je benieuwd of de opleiding Beauty & Wellness iets voor jou is? Meld je dan aan voor een meeloopdag, rondleiding of bezoek ons tijdens de open dag

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze