Beauty & Wellness (Schoonheidsspecialist / Allround schoonheidsspecialist) (bbl)

Jij laat gasten ontspannen en stralen!

aanpakken
adviseren
communicatief - sociaal
ondernemend
Je geniet ervan om anderen in de watten te leggen. Klanten komen bij je om te ontspannen of voor cosmetische behandelingen.
Play

Om dat goed te kunnen doen, staat de A van aandacht hier centraal. Aandacht voor de gast en aandacht voor de wensen van de gast. Je herkent huidtypes en huidproblemen en weet welke producten je het best kunt gebruiken. Je behandelt zowel het gezicht als het lichaam. Ook adviseer je klanten over een goede huidverzorging en het gebruik van make-up. Daarnaast heb je kennis over de verschillende rituelen binnen de wellnessbranche.

Je leert om benen, oksels en armen te harsen en een ontspannende lichaamsmassage uit te voeren. Naast de zorg voor het lichaam richt jij je ook op het geven van gezichtsbehandelingen en wordt er aandacht gegeven aan cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging.

Als specialist op het gebied van schoonheidsverzorging & wellness ben je niet alleen goed in je vak, je gaat ook goed met mensen om. Klantvriendelijk zijn, aandacht geven, rust uitstralen: ook dat leer je tijdens de opleiding. Ook maak je kennis met ondernemende vaardigheden, welke toepasbaar zijn in de branche waarin jij werkzaam gaat zijn.

Vragen

Als specialist op het gebied van beauty & wellness ben je werkzaam in een wellnessresort of schoonheidssalon. Bij het behalen van de opleiding ontvang je een diploma schoonheidsspecialist niveau 3 of 4.

Je volgt 1 dag per week onderwijs op school. Daarnaast werk je 4 dagen per week bij een leerbedrijf. Je verdient daarmee een salaris.

Je start in een basisjaar. Na het eerste jaar bekijk je samen met de docenten wat het beste bij jou past, niveau 3 of niveau 4. De opleiding duurt dan 2 of 3 jaar. 

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 730 euro.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Dit is een nieuwe opleiding. Er zijn nog geen cijfers bekend.

De opleiding is mede-ontwikkeld voor en door drie grote beauty & wellness-ketens in Nederland. Je hebt ook een grote kans dat je daar stage kunt lopen en uiteindelijk aan het werk kunt. Natuurlijk mag je ook ergens anders solliciteren.

Thermen Resorts


International Wellness Resorts (IWR)

 

Blue Wellnessresorts (Fletcher)

Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo opleiding niveau 2 of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten of studenten:

WhatsApp
Schoonheidsverzorging: docent Yvonne van der Sanden
Schoonheidsverzorging: teamleider Wendy Moese

E-mail
Schoonheidsverzorging: docent Yvonne van der Sanden
Schoonheidsverzorging: teamleider Wendy Moese

Telefoon
Schoonheidsverzorging: docent Yvonne van der Sanden, bel 06 31 66 78 42

Instagram
DM naar @summabeautyandlifestyle

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

De opleiding is de reistijd zeker waard
Nadeche Hermans
Student Beauty & Wellness

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Deze opleiding was precies waar ik zo lang naar gezocht heb
Alannah Zegers
Student Beauty & Wellness
Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste