Als een vis in het water in de ICT

Gepubliceerd op: 16 maart 2023

Onderwijs

Kinga-Wullems-Software-developer-Summa-College

Een dynamische wereld, daarin stapte Kinga Wullems (26) vorig jaar toen ze begon met de opleiding Software developer. “Er zijn voortdurend ontwikkelingen in ons vakgebied; je blijft dus heel je leven leren. Als je houdt van puzzelen, oplossingen vinden en veel in de praktijk werken, dan past deze opleiding bij jou. En wat ik vooral zo fijn vind: de sfeer is echt super bij Summa.”

Kinga woont in Weert en studeerde ooit in haar eigen stad af als verkoopspecialist. Het vinden van een goede baan bleek vervolgens lastig. “Ik bracht kennis en ervaring, maar bedrijven wilden vooral jonge krachten; die zijn immers minder duur. Dit prikkelde mij om buiten mijn vak om verder te kijken. Dankzij vrienden kreeg ik interesse in ICT en ik wist dat er veel werkgelegenheid is in die branche. Ik begon anderhalf jaar geleden en voel me hier als een vis in het water.”

Persoonlijke begeleiding
Online gaming, digitaal tekenen en talloze (inter)nationale vrienden via het internet: de digitale wereld bracht Kinga al ontzettend veel. Ze werkt thuis met drie monitors en gebruikt Telegram en Discord in plaats van Whatsapp; ze somt diverse voordelen op in het jargon van een volleerd ICT-deskundige. Mede dankzij die vele vlieguren ging het eerste jaar van de bol-opleiding (niveau 4) haar erg goed af. “Ik fietste er zo makkelijk doorheen dat ik van de docenten extra opdrachten kreeg. Dat is fijn natuurlijk, voldoende uitdaging. Mijn tweede jaar is al een stuk pittiger. Front- en backend, html, php, javascript, applicatiecodes: het komt allemaal aan de orde. Maar denk ook aan beveiliging, gebruikersrechten en encrypten.” Langzaam bereiden Kinga en haar studiegenoten zich voor op de stage van het derde studiejaar. Ze worden daar goed bij begeleid. “Heel fijn, dat heb ik zo nog niet eerder meegemaakt. Ik hoop een mooie plek in Eindhoven te vinden.”

Hele fijne sfeer
Met name over de sfeer binnen haar school is de goedlachse Kinga enorm te spreken. “Ik zie mijn docenten meer als collega’s. Ook met de studenten onderling is die klik echt aanwezig. Ik ben natuurlijk al wat ouder dan de meeste studenten, maar je vindt vanzelf de klasgenoten met wie je leuk kunt optrekken. Er zijn niet heel veel dames. Dit is echt een mannenwereld. Jammer, maar het maakt me eigenlijk niet eens heel erg veel uit.” Uiteindelijk is het haar grote droom om webdeveloper te worden binnen een leuk team. Ze loopt nergens voor weg. “Sommigen willen alleen maar coderen, maar klantcontact vind ik ook leuk. We hebben op ons rooster niet voor niets vakken als communicatie. In de ICT heb je altijd met mensen te maken, dus ik stel me breed beschikbaar.”

 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze