Software developer (bol)
Bouw de digitale wereld van morgen
Leren door te doen: vanaf dag één
Bij de opleiding Software Developer ga je vanaf het begin meteen aan de slag. Geen saaie theorieboeken – je leert vooral door te doen. Samen met je klasgenoten werk je aan projecten die lijken op wat je later ook in het bedrijfsleven gaat doen. Natuurlijk leer je hierbij programmeren, maar je ontwikkelt ook vaardigheden die je later nodig hebt op de werkvloer, zoals plannen, samenwerken en duidelijk communiceren.
Projecten die ertoe doen
Bij elk project leer je weer iets nieuws. Je gaat werken met programmeertalen en handige tools en je leert denken zoals een professional die in de IT werkt. Dit doe je natuurlijk stap voor stap en je groeit hier voortdurend in.
Je gaat veel verschillende dingen maken, zoals:
- Websites die er mooi uitzien én goed werken;
- Apps voor op je telefoon;
- Programma’s voor je laptop of pc;
- Software voor apparaten zoals televisies of robots.
Zo ontdek je wat jij leuk vindt én waar je goed in bent.
Goede sfeer, fijne docenten
Bij de opleiding Software developer krijg je de ruimte én het vertrouwen om zelf aan de slag te gaan. Je ontdekt, probeert uit en pakt projecten zelfstandig op. Maar je staat er nooit alleen voor – onze docenten zijn altijd in de buurt om je te helpen wanneer dat nodig is.
Past deze opleiding bij jou?
De opleiding Software developer is iets voor jou als je:
- graag dingen uitzoekt en niet opgeeft;
- het leuk vindt om problemen op te lossen;
- nieuwsgierig bent naar hoe techniek werkt;
- graag digitaal bezig bent;
- jezelf wil blijven ontwikkelen.
Overstappen naar bbl
Zou jij graag na leerjaar 1 verder gaan met dezelfde opleiding, maar dan in een bbl-variant? Dat kan! Als dit bij je past, als je eraan toe bent én als je een goed leerbedrijf hebt gevonden, kun je bij deze opleiding overstappen. Je werkt dan vier dagen in de week bij je leerbedrijf en komt één dag in de week naar Summa ICT.
mhbo-route
Weet jij zeker dat je na het mbo wil gaan doorsturen naar het hbo? Dan is onze mhbo-route misschien wel iets voor jou. Via de mhbo-route behaal in 6 jaar zowel je mbo áls hbo diploma. Je behaalt eerst in 3 jaar je mbo-niveau 4 diploma. Daarna stroom je door naar het hbo waar je in nog eens 3 jaar een bachelordiploma ICT kunt behalen. Je kunt er ook voor kiezen om de route al na in totaal 4 jaar af te ronden met een Associate Degree diploma.
Lijkt de opleiding Software developer iets voor jou? Dan zit je hier helemaal goed!
Meld je nu aan voor de opleiding Software Developer bij Summa ICT en ontdek hoe leuk en uitdagend de wereld van techniek en programmeren is.
🔧💡 Jij bouwt de toekomst – wij helpen je op weg!
Vragen
Na de opleiding software developer kun je direct aan het werk gaan. Bij bedrijven in vrijwel alle sectoren, zowel nationaal als internationaal, wordt software ontwikkeld. Met je diploma kun je dus aan de slag bij klein-, midden- en grootbedrijf, profit en non-profit organisaties, (commerciële) bedrijven en (semi-)overheden.
Wil je doorstuderen? Dan kun je doorstuderen naar een hbo-opleiding.
In leerjaar 1 en 2 ga je vijf dagen in de week naar school. In leerjaar 3 en 4 loop je het eerste halfjaar stage en ga je het laatste halfjaar naar school.
Versnellingsperiode
Als blijkt dat je goed presteert, is er de mogelijkheid om sommige delen van de opleiding in kortere tijd te doorlopen. Na het succesvol doorlopen van zo’n ‘versnellingsperiode’ kun je eventueel een sprong maken naar een hoger leerjaar waardoor de totale studieduur kan worden verkort.
In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding.
Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.
Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar.
Laptop
Bij deze opleiding kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht voor de juiste specificaties van de laptop die je nodig hebt.
Voor de vakopleiding (niveau 3) of middenkaderopleiding (niveau 4) moet je voldoen aan 1 van de volgende voorwaarden:
- Je hebt een diploma lbo, vbo of vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo theoretische leerweg, mavo, mavo-vbo of vmbo gemengde leerweg.
- Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (niveau 2) of een diploma van een andere vakopleiding (niveau 3).
- Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. Of je hebt een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend.
Contactpersoon: Eefje Kampinga
Contactpersoon: Eefje Kampinga
Het algemene mailadres: infosummaict@summacollege.nl
Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.
Blijf op de hoogte
NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING
Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.
Maak kennis
Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!
Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzetest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.
