Dankzij de Business Oriëntatieklas zit Fenna nu op haar plek

Gepubliceerd op: 23 november 2023

Onderwijs

Sport & beweging, onderwijsassistent of toch kiezen voor recreatie? Het is fijn wanneer je meteen weet welke studie bij je past. Niet iedere student weet meteen waar hij of zij goed in is of leuk vindt om te doen. Fenna Kleij (16) zit nu, dankzij de business oriëntatieklas, in haar 2e leerjaar van Marketing & Communicatie.

Fenna Kleij zit op de juiste opleiding dankzij de Business Oriëntatieklas

“Na twee maanden stopte ik met mijn eerste opleiding. Ik zat thuis, terwijl mijn vriendinnen en vriend naar school gingen. Toen begon mijn zoektocht naar een opleiding weer opnieuw. Tijdens het zoeken vond ik vooral de business opleidingen interessant, maar een keuze maken vond ik lastig. Halverwege het schooljaar instromen kon niet meer en ik wilde niet nog een half jaar thuiszitten. Daarom was ik heel blij met de Business Oriëntatieklas.”  

Lessen uit verschillende vakgebieden 

“Wat zo fijn is aan het oriëntatiejaar, is dat je lessen en uitleg krijgt over de verschillende business opleidingen. Dit geeft je een goed beeld of een opleiding wel of niet bij je past. Al snel wist ik dat ik door wilde stromen naar de opleiding Marketing & Communicatie. Doordat de oriëntatieklas officieel een eerste leerjaar is, zit ik nu in het tweede leerjaar van de opleiding. Daar ben ik heel blij mee, omdat ik ongeveer tegelijk klaar ben met mijn vriendinnen.”  

Grootste plannen 

Voor Fenna was de keuze al snel gemaakt om door te stromen naar de opleiding Marketing & Communicatie. “Ik ben meteen begonnen met mijn stage bij studio 040, de lokale omroep van Eindhoven. Het meest trots ben ik op het TikTok project. Toen ik begon met stage lopen hadden ze nog geen TikTok account. Ik kreeg de ruimte en vrijheid om hier een plan voor te maken, een account aan te maken en deze te vullen met leuke filmpjes. Dat vond ik heel gaaf om te doen.”  

Fenna gaat nu weer met plezier naar school en ze weet zeker dat ze hierna nog een studie wil doen. “Na mijn opleiding wil ik nog doorstuderen in de richting van online marketing. Wie weet start ik hier later mijn eigen bedrijf in." 

Wie zou je de Business Oriëntatieklas aanraden?   

“Ik kan het iedereen aanraden die een business opleiding wil volgen, maar het moeilijk vindt om een keuze te maken. Iedereen in de klas is gestopt met een opleiding. We zitten wel allemaal in hetzelfde schuitje en dat vond ik ook wel fijn.” 

Ben je gestopt met je opleiding? De Business Oriëntatieklas start in februari. 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag