Business oriëntatieklas (havo) (bol)

Ontdek welke business opleiding bij jou past

motiveren
ondernemend
representatief
zelfstandig
Tot aan de zomervakantie oriënteer je je op onze business opleidingen, krijg je de kernvakken en werk je aan projecten.
Play
Play

Ben jij die havist in de bovenbouw of met het havodiploma al op zak? Ben je al gestart op het hbo of volg je een ad traject maar lijkt een mbo opleiding toch een beter alternatief? Kom dan naar de Business oriëntatie klas!

In februari starten we met een nieuwe klas. Tot aan de zomervakantie oriënteer je je op onze businessopleidingen, krijg je de kernvakken en werk je aan projecten. 

Bij goed gevolg stroom je na de zomer door in leerjaar 2 bij een van de volgende opleidingen:

 • Bedrijfskunde
 • Business ondernemer
 • E-commerce specialist
 • Event producer
 • International business
 • Junior accountmanager
 • Marketing & communication specialist

Vragen

Tijdens de Business oriëntatieklas ontdek je onze business opleidingen. In een half schooljaar vind je zo de opleiding die bij je past en start je in daarna in het tweede schooljaar van die opleiding. 

Je krijgt de kernvakken van onze businessopleidingen en werkt aan projecten. Doe je dat goed, dan kun je na dit half jaar instromen in het lopende schooljaar bij een van de volgende opleidingen (gegarandeerd plek):

 • Bedrijfskunde
 • Business ondernemer
 • E-commerce specialist
 • Event producer
 • International business
 • Junior accountmanager
 • Marketing & communication specialist

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

De onderwijsbenodigdheden (boeken, licenties en dergelijke) zijn afhankelijk van je vooropleiding. De inhoud hiervan wordt besproken bij de intake.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Deze informatie volgt.

Ben jij die havist in de bovenbouw of met het havodiploma al op zak? Ben je al gestart op het hbo of volg je een ad traject maar lijkt een mbo opleiding toch een beter alternatief? Dan is dit maatwerktraject perfect voor jou!

Je hebt bij voorkeur economie in je pakket (gehad). In een persoonlijk intakegesprek kijken we welk traject het beste bij jou past.

Wil je meer weten? Mail Margret Lingers via margret.lingers@summacollege.nl.

Zonder de oriëntatieklas had ik nooit deze opleiding gedaan
Fenna Kleij
Oud-student Business Oriëntatieklas

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Nu weet ik welke opleiding bij mij past
Arianit Buduri
Oud-student Business Oriëntatieklas
Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste