Leven

Glimmers: dé kleine geluksmomentjes in het leven

Gepubliceerd op: 21 februari 2024

Life

Er is meer in het leven dan studeren. Wekelijks publiceren we een artikel met informatie die op of buiten school belangrijk, handig of leuk voor je kan zijn. Dit keer: ga eens op zoek naar kleine geluksmomentjes, de glimmers in jouw leven.

Summa College - Life - Glimmers: dé kleine geluksmomentjes in het leven

Glimmers zijn trending op social media. En dan vooral op TikTok. Ik wist eerst niet wat het was: glimmers klinkt zo gek. Ik denk meteen aan diamanten, maar dat ligt misschien aan mijn girlinstinct. Na wat research weet ik nu wat het betekent: de kleine geluksmomentjes in het leven. En dát vind ik dus precies een mooi onderwerp om over te schrijven.

We zijn mensen: we klagen nou eenmaal graag

Het valt mij op dat we over het algemeen vaak stil staan bij de minder leuke dingen in het leven. Die dingen hebben ook een naam: triggers. Een trigger is iets waarop je (emotioneel of fysiek) heftiger reageert als een ander persoon zou doen. We hebben allemaal triggers, ook jij en ik. Bijvoorbeeld als iemand je uitlacht, waarop jij je het liefst wil verstoppen. Of als iemand jou onterecht de schuld geeft en je dichtklapt. Deze triggers zien we natuurlijk niet vaak voorbijkomen op social media, want daar zien we vaak alleen maar de leuke dingen. Maar, we gaan niet te diep in op de ‘triggers’ in deze blog. Vandaag zetten we positiviteit centraal en hebben we het over glimmers, yay!

Geluksmomentjes dus

Mentale gezondheid is ontzettend belangrijk. Ook dát zien we steeds vaker terugkomen als onderwerp op TikTok. Een glimmer zorgt voor een (kort) geluksmomentje, brengt positiviteit in jouw dag en zorgt soms zelfs voor mentale rust. Iedereen heeft glimmers, ook jij dus! Het kan misschien best lastig zijn om erachter te komen welke dingen of momenten een geluksmomentje voor jou zijn. Als je er eens bewust over nadenkt kom je al best ver. Denk aan de momenten die jouw blij maken of hoop geven. De momenten waarop er misschien een kleine glimlach op je gezicht verschijnt.

Geef eens wat voorbeelden dan

Mij helpt het altijd om iets beter te begrijpen als ik ook wat voorbeelden heb. Het is makkelijker om geluksmomentjes uit te leggen aan de hand van wat voorbeelden. Om wat minder vaag te blijven, heb ik een paar van mijn eigen glimmers op een rij gezet waar je aan kunt denken:

  • De eerste zonnestralen die op je gezicht vallen na dagen van regen
  • Vogeltjes die fluiten in de ochtend
  • Een mooi getekende lucht of de zonsondergang bekijken
  • Jouw hond of kat die je komt begroeten zodra je weer thuiskomt
  • Een lief appje van een vriend of vriendin
  • Als de ober aan komt lopen met jouw bestelde lievelingsgerecht
  • Als de weegschaal weer een cijfertje minder laat zien in de ochtend
  • Een victory royale op Fortnite!

En nu jij!

Geluksmomentjes zijn zó belangrijk. We mogen daar best wel eens wat bewuster mee omgaan en vaker bij stilstaan. Je voelt 'm natuurlijk al aankomen: ik daag je uit om te zoeken naar jouw glimmers. Heb je een mooie glimmer die je wil delen met anderen? Stuur mij dan een mailtje op content@summacollege.nl.

 


Summa College Life Celeste klein

Dit artikel is geschreven door

Celeste Koenen
Communicatie, Summa College

Wil je mij mailen? Dat kan via content@summacollege.nl

 


Wil je meer van dit soort verhalen? Volg Summa op Insta of bekijk de Life pagina.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze