school

Kees-Jan liet zekerheid achter zich en waagde een sprong in het diepe

Gepubliceerd op: 21 mei 2024

Onderwijs

Ondanks een stabiele thuissituatie kriebelde het bij Kees-Jan om de schoolbanken weer in te gaan. “Met een niveau 2 en niveau 3 beveiligingsdiploma op zak, werkte ik jarenlang voor Defensie. Maar ik ambieerde een nieuwe positie waar ik een niveau 4 opleiding voor nodig had. Ik zat vol in het vak, had een stabiel inkomen en een gezin om te onderhouden. Toch besloot ik om de stoute schoenen aan te trekken en te zoeken naar een passende opleiding.” Inmiddels werkt Kees-Jan als docent voor het Summa College. Dit is zijn verhaal.

Kees-Jan Scheel: de opleiding LTAP opent deuren voor je

Kees-Jan Scheel (45) woont al jaren in het heuvelachtige Limburg, op een steenworp afstand van Landgraaf. Door een samenloop van omstandigheden kwam Kees-Jan uit bij de opleiding Leidinggevende team/afdeling/project (LTAP) bij het Summa College. Kijkend naar waar hij nu staat, heeft hij geen moment spijt gehad van zijn keuze.  

“Via een collega kwam ik eerst uit bij een opleiding in Midden-Limburg. Door te weinig aanmeldingen ging het niet door. Maar ik liet mij niet zomaar uit het veld slaan en zocht naar alternatieven. Het Summa College kwam voorbij, waar ik zag dat je de niveau 4 bbl-opleiding al in één jaar kunt afronden. Ik belde de contactpersoon en de klik was er vanaf het eerste moment. Toen wist ik dat ik goed zat.”    

Unieke opleiding 

 De opleiding LTAP bij het Summa College had een uniek aspect wat Kees-Jan over de streep trok en de sprong in het diepe makkelijker maakte. “Volg je de opleiding LTAP? Dan heb je binnen één jaar een volwaardig mbo niveau 4-diploma. Daarom besloot ik om hiervoor naar Eindhoven te komen, ondanks de reistijd. En toen kwam ik in de wereld van Summa. Het eerste gevoel was goed, de tijd vloog voorbij en mijn ervaring was zo positief dat ik hier niet meer weg wilde.”  
 

Ik rijd twee scholen voorbij om voor het Summa College te werken 

 Kees-Jan vond dat het tijd werd voor iets anders. Hij was zo enthousiast over de opleiding, de sfeer en de mensen dat hij besloot om te solliciteren voor de functie docent Particuliere beveiliging bij het Summa College. Op dit moment is hij bezig met het halen van zijn PDG en geniet hij van iedere seconde. En het lange reizen? Daar houdt het Summa College goed rekening mee. 

"Ik rijd twee scholen voorbij om voor het Summa College te werken. Toch doe ik het iedere werkdag met liefde en plezier. Het contact met mijn docenten zorgde ervoor dat ik zelf docent wilde worden.” 

Maar is het dan niet zonde om net na een nieuwe studie een andere kant op te gaan? Kees-Jan ziet het anders. Wat hij leerde bij LTAP, kan hij namelijk direct toepassen als docent. “Ook als docent pak je een leidinggevende rol. Zo gebruik ik nog steeds vaardigheden uit de opleiding voor de klas. Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor het hebben en houden van een heleboel mensen, of het nu studenten zijn of medewerkers. Het was de perfecte opstap om een nieuwe levensfase in te gaan.” 

Leren op je eigen tempo 

 Bij het Summa College is er veel ruimte voor de persoonlijke leerroute. Dat betekent dat je de opleiding versnelt wanneer het kan, zelfs bij een opleiding van één jaar. “Iedereen pakt zijn of haar eigen tempo. Zo heb je de vrijheid om jezelf eerder in te schrijven voor examens. Heb je het gevoel dat je er klaar voor bent? Dan hoef je niet te wachten tot mei of juni. Die flexibiliteit was vooral fijn met mijn thuissituatie. Ik rondde mijn examens al snel af waardoor ik meer tijd had voor mijn gezin, maar toch mijn niveau 4-diploma haalde.”  
 

Een echte aanrader 

“Wil je een mbo niveau 4-opleiding doen? Kies dan voor de LTAP. Het is een opleiding die je breed kunt inzetten. Je kunt aan de slag gaan als manager bij de Jumbo, bij Defensie of waar je interesses liggen. Ook is deze opleiding het overwegen waard wanneer je nadenkt over het hbo of over een volgende stap in je carrière. Maak die sprong in het diepe. Ik kan je beloven dat het de moeite waard is. LTAP opent deuren voor je.”     

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag