Leidinggevende team/afdeling/project (bbl)

Leidinggeven als vakspecialist

communicatief - sociaal
leidinggeven
ondernemend
plannen - organiseren
samenwerken
verantwoordelijk

Je wordt als specialist in je vakgebied opgeleid tot leidinggevende. Je bent dan vaak een meewerkend leidinggevende, die vanuit ervaring precies weet wat er gedaan moet worden.

Play
Play
Je zorgt dat ook iedereen binnen het team, de afdeling of een project zijn of haar werk goed kan doen. Je creëert als verantwoordelijke een prettige en veilige werksituatie.

Je draagt ook bij aan het personeelsbeleid. Je signaleert als er nieuwe medewerkers nodig zijn en adviseert bij de werving en selectie.

Tijdens deze 1-jarige opleiding krijg je specialistische kennis op het gebied van bedrijfsvoering, leidinggeven en management. Omdat je zelf ook werkzaamheden verricht, kun je als dat nodig is ook de werkwijze verbeteren. Er wordt veel van je denkvermogen gevraagd. Als je dat juist de uitdaging vindt, is dit de opleiding voor jou.

Vragen

Als leidinggevende van een team, afdeling of project kun je bij verschillende organisaties gaan werken. Je leert medewerkers als ‘meewerkend voorman’ aan te sturen. Dit kan binnen elke branche. Met deze opleiding kun je ook doorstromen naar een opleiding op hbo-niveau.

4 dagen (minimaal 24 uur) per week werken. Daarnaast volg je 1 dag per week lessen op school.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 730 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Je wordt opgeleid tot specialist in je eigen vakgebied. Daarom duurt deze opleiding slechts 1 jaar. Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal nodig:

  • diploma mbo vakopleiding niveau 3.

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

WhatsApp
Docent leidinggevende: Rob van Moorsel

E-mail
Docent leidinggevende: Rob van Moorsel

Instagram

DM naar @summaveiligheid

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

LTAP opent deuren voor je
Kees-Jan Scheel
Oud-student Leidinggevende team/afdeling/project

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag