Lars vergroot zijn kansen bij Summa ICT

Gepubliceerd op: 27 maart 2023

Onderwijs

Summa College Software developer Lars vergoot zijn kansen

Hij heeft er wat voor over, eersteklasser Lars Hoofs (16). Vanuit zijn ouderlijk huis net over de grens bij Weert, reist hij dagelijks bijna vier uur voor zijn opleiding. In september 2022 begon hij aan de studie Software developer bij Summa ICT. “Vormgeven kan ik al, nu combineer ik dat straks met programmeren. Een unieke combinatie van vaardigheden.”

Lars weet wat hij wil. “Ik zat vorig jaar in mavo 4 en oriënteerde mij op mijn vervolgstudie. Ik had daar al een goed beeld bij, omdat ik al jaren bezig ben met ICT. Bij Summa bezocht ik de open dag en deed ik een masterclass. Je krijgt dan een goed gevoel bij de opleiding. Ik vond het schoolgebouw gezellig en sprak met fijne docenten. We zijn bijna een jaar verder en ik heb de juiste beslissing gemaakt.” De niveau 4-student somt op wat hij al gedaan heeft. Voor ondernemers in binnen- en buitenland bouwde hij servers op en bewerkte hij scripts en sites. Hij leerde programmeertalen kennen als lua, javascript, css en c# en hij verkocht logo’s, 3d-modellen en stream graphics. Veel ontdekte hij zelf, door vlieguren te maken en video’s te bekijken. “Ik verdien al goed. Ondernemerschap is mij met de paplepel ingegoten. Ik probeer gewoon proactief te zijn, assertief potentiele klanten te benaderen. Andere keren komen projecten uit mijn eigen netwerk.”

Software developer, een studie op maat

Er waren hoge verwachtingen voor aanvang van zijn eerste studiejaar en volgens Lars worden die waargemaakt. “De stof biedt voldoende uitdaging en ik kan extra’s krijgen, zoals in de differentiatieklas waarover ik nu serieus nadenk. Ieder ontwikkelt zich op zijn eigen tempo, dat kan binnen onze studie. Je maakt ook veel eigen keuzes. Ik heb ook nog wel ideeën voor de komende jaren. Zo zou ik meer willen leren over het zakendoen. Veel van mijn klasgenoten zullen uiteindelijk als zzp’er eindigen. Welke skills komen dan van pas?” Na twee oriëntatiejaren kiezen studenten een specifieke richting en gaan ze nog meer de diepte in. “Ik kan mijn creativiteit ei kwijt in Photoshop, Illustrator, Premiere, InDesign en After Effects. Daar bovenop leer ik nu programmeren en straks kan ik beide diensten aanbieden. Dan ben ik een ideale schakel voor klanten: ik lever dan totaaloplossingen. Ik ken meer bedrijven die dat kunnen en daar kijk ik tegenop. Twee werelden combineren, in plaats van design en programmeren los van elkaar zien. Door mijn opleiding bij Summa ICT vergroot ik mijn kansen.”

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag