Lisa Hoppenbrouwers: alleen meedoen met Skills Heroes is al vet

Gepubliceerd op: 04 maart 2024

Events

Lisa Hoppenbrouwers, tweedejaars student Facilitair leidinggevende, zit helemaal op haar plek en vertegenwoordigt het Summa College op 21 en 22 maart bij Skills the Finals!

Lisa Hoppenbrouwers volgt de opleiding Facilitair leidinggevende

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo en voor studenten een hele ervaring om aan deel te nemen. Onze helden laten via voorrondes op school en kwalificatierondes op diverse mbo-instellingen zien wat zij in hun mars hebben om zo tijdens Skills The Finals de beste van Nederland binnen hun vakgebied te worden. De kwalificatiewedstrijd zit er alweer op voor Lisa en de finale ging beter dan ze had durven denken.  

Sprong in het diepe  

Lisa stond niet meteen te springen toen ze de vraag kreeg of ze mee wilde doen aan Skills Heroes. Ze wist niet zo goed wat ze ervan moest verwachten en wat het inhield. Daarom is ze nu extra trots dat ze er toch voor heeft gekozen om mee te doen. En helemaal omdat ze de eerste Summa student is die vanuit facilitair meedoet. 

“Mijn mentor benaderde mij om mee te doen aan Skills Heroes. Mijn eerste reactie was nee, maar toen bedacht ik me dat ik niks te verliezen had. En nu sta ik gewoon in de finale! Het is een hele ervaring en ben vooral trots op mezelf dat ik de sprong in het diepe heb genomen.” 

Kwalificatiewedstrijd 

De kwalificatiewedstrijden vinden op diverse mbo-instellingen plaats. Dat betekent dat je hiervoor zomaar naar de andere kant van Nederland moet reizen. De kwalificatie voor de facilitaire dienstverleners begon om 8.00 uur in Zwolle. Gelukkig sliep Lisa de avond van tevoren in een hotel in de buurt, zodat ze uitgerust kon starten. 

“De dag begon met een briefing en loting welke werkplek je kreeg toegewezen. Mijn werkplek bestond uit een bureau en een computer. Daarmee kan je nog alle kanten op. Toen kreeg ik de opdracht om een verdiepingsvloer voor het gemeentehuis te ontwerpen. Ik had vier uur de tijd om het te bedenken, een financiële begroting te maken en een presentatie voor te bereiden.” 

“Ik had een van de hoogste scores. In mijn plan dacht ik namelijk aan dingen zoals een kolfruimte, gebedsruimte en twee trappen, mocht één trap in brand staan. Vanuit mijn stage bij Yes We Can Clinics heb ik eerder rondgekeken in verschillende soorten ruimten en waar je allemaal aan moet denken. Daardoor dacht ik aan meer tijdens de opdracht dan andere studenten en dat zorgde ervoor dat ik door was naar de finale.” 

Neem je tijd  

Het advies van Lisa? “Neem de tijd voor je opdracht, bereid jezelf goed voor en vraag om hulp als je er zelf even niet meer uitkomt. Kijk daarnaast ook verder dan alleen naar je begeleider. Je leert veel van je begeleider, maar ook je stagebegeleider kan je verder op weg helpen.” 

En wat zijn we trots! Lisa ging met de gouden medaille naar huis.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze