Maik houdt zijn doel voor ogen, zelfs als het tegenzit

Gepubliceerd op: 11 januari 2024

Onderwijs

Hij schoot, en... hij miste. Helaas is de eerste studiekeuze, niet altijd meteen de juiste. Maik van den Ham kan hierover meepraten. “De opleiding Marketing & Communication Specialist was niet mijn eerste keus. Voor zo lang als ik mij kan herinneren, wilde ik kok worden. Eenmaal begonnen aan de koksopleidingen bij De Rooi Pannen, wist ik dat de opleiding niet bij mij paste.”

Maik van den Ham vertelt over zijn ervaring bij de opleiding Marketing & communication specialist

Opleiding Marketing & communication specialist is een goede voorbereiding 


“Mijn nieuwe doel is om sportmakelaar of zakenwaarnemer in de sportindustrie te worden. Eerst wilde ik me aanmelden voor de opleiding Sport- en bewegingscoördinator. Dit leek een logische keuze omdat ik graag voetbal in mijn vrije tijd. Maar ik ben blij dat ik heb gekozen voor de opleiding Marketing & Communication Specialist. Als sportmakelaar neem je contact op met verschillende voetbalclubs, maar ook met de pers en media. De opleiding bereid je hier goed op voor, doordat je lessen krijgt in presenteren en je leert hoe je de social media van een bedrijf bijhoudt. Daarnaast heeft bijna elk bedrijf een marketing en communicatieafdeling. Zo heb ik altijd nog een plan B,” lacht Maik. 

Het is jouw toekomst 


Het Summa College verraste Maik. “Ik had niet verwacht dat je tijdens de opleiding ook echt leert hoe het er in het bedrijfsleven aan toegaat. Van vrienden hoor je wel eens dat ze echt als student behandeld worden en voor straf naar de gang moeten. Bij de opleiding Marketing & Communication Specialist word je handje niet vastgehouden. Heb je jouw werk niet af? Dan is dat jouw verantwoordelijkheid, want het is jouw toekomst.”  

Houd je doel voor ogen 


Maik is blij met zijn opleidingskeuze, maar zijn traject was niet zonder tegenslagen. Bij het eerste stagebedrijf zat Maik helemaal niet op zijn plek. “Er was een moment dat ik wilde opgeven. Het zat allemaal niet mee bij mijn eerste stage en ik twijfelde of ik niet beter een tussenjaar kon nemen, omdat ik weken achterliep op mijn klasgenoten. Toen dacht ik aan mijn doel en vond ik het belangrijk om niet op te geven en toch door te zetten. 

Nu loop ik 40 uur per week stage bij LEEUW Opleidingen, een rijschool in Eindhoven. Ik voel me hier thuis en ik heb het erg naar mijn zin. Doordat ik meer uren stageloop dan mijn klasgenoten, haal ik mijn opgelopen achterstand in. Daar ben ik heel erg trots op. Kijk daarom altijd naar waar je naartoe wilt en zet door, zelfs wanneer het tegenzit.” 

Toekomst 


Na deze opleiding wil ik de opleiding SMNO aan de HVA in Amsterdam volgen. Dit is een opleiding gericht op sport, management en ondernemerschap. Je kunt met je diploma Marketing & Communication Specialist nog alle kanten op!” 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag