Marketing & communication specialist (bol)

Opvallen is een vak

adviseren
communicatief - sociaal
plannen - organiseren
samenwerken
zelfstandig
Als marketing & communication specialist weet jij precies hoe je klanten moet overtuigen, verrassen en prikkelen. Deze opleiding bereidt je voor op een marketing en communicatiefunctie gericht op de zakelijke markt.
Play
Play
Play

Wil je van marketing en communicatie je beroep maken? Wil je je eigen bedrijf opstarten of het bedrijf waarvoor jij werkt in de spotlights zetten? Dan is dit de opleiding die je zoekt!

Als marketing & communication specialist kun je vele kanten op. Je kunt bijvoorbeeld werken op een marketing- of communicatieafdeling van een winkel, een gemeente of theater. Communicatieve vaardigheden zijn belangrijk en je werkt aan je presentatieskills. 

De opleiding tot marketing & communication specialist op het Summa College is de enige opleiding in Nederland met een eigen film- en fotografiestudio. In deze studio hebben we onder andere green screens, een autocue en cameradrones.  

Jij bent creatief! Spreken en schrijven gaan je makkelijk af. Je vindt het leuk om te werken met foto- en videobewerking en bent trots op je eindproduct. Marketing is steeds meer een online beroep geworden. Je leert bij ons werken met tools om je online vindbaarheid te vergroten en je werkt met websites en social media.

Als je verder wilt studeren, kan dat natuurlijk ook. Deze opleiding is een uitstekende voorbereiding voor vele hbo- of AD-opleidingen. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar Speco of Commerciële economie. 

Binnen de opleiding kun je kiezen voor een grote variatie aan keuzedelen. Ondernemerschap bijvoorbeeld, als het je droom is om na de opleiding je eigen onderneming te starten. Summa College heeft een enorm aanbod aan keuzedelen, zie verder op deze pagina. Wij vinden het belangrijk dat je veel in aanraking komt met de praktijk. Daarom hebben wij goede contacten met bedrijven voor wie je ook echte praktijkopdrachten gaat uitvoeren. 

Kortom: met alles wat je bij ons leert en meemaakt, kun je aan het werk, een eigen bedrijf starten of een sterke start maken op het hbo.

Vragen

Als marketing & communication specialist kun je vele kanten op. Je kunt bijvoorbeeld werken op een marketing- of communicatieafdeling van een winkel, een gemeente of theater.

In leerjaar 1 begin je gelijk met mooie projecten en volg je algemene vakken die je kennis in marketing en communicatie vergroten. In leerjaar 2 en 3 wissel je school en stage af, waar je ervaring opdoet in de praktijk. Wist je dat je zelfs je stage in het buitenland kan lopen?

In leerjaar 2 ga je samen met medestudenten een echte mini-onderneming starten, waarmee je opdrachten uit de praktijk binnenhaalt en uitvoert. Een opdracht is bijvoorbeeld om de social media bij te houden van een bedrijf of om voor een bedrijf een nieuwe doelgroep te bereiken. Hiermee breng je alles wat je tot dusver hebt geleerd in de praktijk.

In leerjaar 3 start je met een half jaar school en sluit je de opleiding af met een afstudeerstage.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden, standaard lessen als Nederlands, Engels en rekenen. Daarnaast kies je een of meerdere keuzedelen om je te verbreden of verdiepen. Bijvoorbeeld ondernemerschap, algemene economie of Internationaal I. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. In dit overzicht vind je alle keuzedelen die het Summa College aanbiedt.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
  • diploma mbo niveau 3.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Het is belangrijk dat je vakken uit de sector Economie in je pakket hebt gehad.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek waarbij we kijken of deze opleiding bij je past.

Zit je in 4 of 5 havo, heb je een havo of vwo-diploma of kom je van het hbo? Dan kun je mogelijk instromen in het 2e of 3e leerjaar. Tijdens een persoonlijk gesprek bekijken we of je hiervoor in aanmerking komt en bepalen we de duur van je opleiding.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

WhatsApp
Contactpersoon: Esther Behage

E-mail
Contactpersoon: Esther Behage
Docent Marketing & communicatie: Margret Lingers

Instagram

DM naar: @summa_cb_business

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

8 weken stagelopen in Gran Canaria, hoe vet
Nick Demin
Oud-student Medewerker marketing en communicatie

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Houd je doel voor ogen, zelfs als het tegenzit
Maik van den Ham
Student Marketing & communication specialist
Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste