school

Merel organiseert als eindexamenopdracht een hardcore evenement: Rumble 'n Chaos

Gepubliceerd op: 02 mei 2024

Onderwijs

“Mijn toenmalige vriend was 18 en die ging regelmatig naar hardcore festivals. Ik wilde dat ook een keer proberen en ik ben er spontaan verliefd op geworden. Op dat moment was ik net klaar met de opleiding VeVa, maar ik had geen idee of ik hier mijn werk van wilde maken. Tijdens het festival viel het voor mij op zijn plek en droomde ik over een baan als stagemanager. Nu ben ik van plan om door te pakken.”

Merel Geerlings organiseerde het event Rumble 'n Chaos

Merel omschrijft zichzelf als een extrovert persoon. Heel de dag stilzitten in de schoolbanken? Daar maak je haar niet blij mee. “Ik kon voor mijn eindexamenopdracht een bingo voor ouderen organiseren, maar ik zocht naar meer uitdaging.” Merel vertelt dat ze bij de opleiding Event producer alle ruimte en vrijheid kreeg om te onderzoeken of ze van haar passie haar werk kon maken en organiseerde een hardcore festival: Rumble 'n Chaos. 

Rumble 'n Chaos 

In 3 maanden een hardcore festival concept bedenken, alles regelen en de organisatie op je nemen. Voor professionals is dit al een lastige taak. Maar Merel wist dat ze het voor elkaar kon krijgen. "Gelukkig werkten we samen in een team van drie studenten, want er moest veel gebeuren in een korte tijd. Daarnaast houd ik wel van een uitdaging", lacht Merel. 
 
“We dachten na over de locatie, de naam van het festival, het genre, thema, decoratie, we zochten een designer en we benaderden artiesten. Wanneer je weet hoeveel een artiest vraagt voor een optreden, dan kun je ook gericht een budget opstellen, een line-up maken en bezoekers werven.”  
 
Gelukkig had Merel goede connecties met een club waar ze al kind aan huis was. "Bij PKHS in Tilburg organiseerde ik tijdens de stageperiode mijn eerste evenement. Gezien we maar 3 maanden de tijd hadden, was deze locatie de meest logische en praktische keuze. We spraken af dat we het evenement op hun risico hielden en dat ze bij succes het concept mochten houden. Normaal doen ze dat niet, maar zo zie je maar hoe belangrijk goede connecties zijn. Zeker binnen deze branche." 
 

Goede basis 

Op de dag zelf kan er van alles misgaan. Zelfs wanneer je het evenement tot in de puntjes voorbereidt. Merel was dan ook opgelucht en blij dat de artiesten enthousiast waren over de organisatie van Rumble 'n Chaos. ”De artiesten vonden het vooral een gezellige club waarmee we die dag samen waren. Alles was goed geregeld en we zijn die dag nergens tegenaan gelopen. Dat betekent dat de basis van het evenement goed was. Alleen de opkomst kon beter. Daarom is het belangrijk om op tijd te beginnen met de werving van bezoekers.” 

Op zoek naar een grotere droom 

“Toen ik startte met de opleiding Event producer, had ik één droom: stagemanager worden bij Pandemonium, een bekend hardcore festival. Dankzij de vrijheid en ruimte die ik tijdens de opleiding kreeg, begint dat dit jaar ook echt werkelijkheid te worden. Dus nu moet ik eigenlijk zoeken naar grotere dromen”, vertelt Merel. "Als ik echt groot mag dromen dan wil ik mijn eigen festival opzetten, een festival zoals Intents. Dat lijkt mij echt gaaf om te doen." 
 
Met haar diploma op zak en het eerste doel binnen handbereik, is dat niet het enige waar Merel druk mee is. “Ik sta op het punt om mezelf in te schrijven bij de KvK, als stagemanager. Dan doe je eigenlijk alles met betrekking tot evenementen. Dus ook voorbereidingen, alles op de dag zelf regelen en dat soort dingen. Verder laat ik mijn leven nog op me afkomen nu ik net klaar ben met mijn opleiding. Het belangrijkste is dat je groot durft te dromen.” 
 

Lees je dit en denk je misschien past de opleiding Event producer bij mij? Meld je dan aan voor een meeloopdag, rondleiding of bezoek ons tijdens de open dag.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze