Event producer (bol)

Geen event te gek of jij organiseert het

communicatief - sociaal
leidinggeven
plannen - organiseren
samenwerken
verantwoordelijk
Als je van organiseren en marketing houdt, is dit jouw opleiding. Wie weet produceer jij de volgende hit in de event business!
Play
Play
Play

Lijkt het jou leuk om een evenement te organiseren? Krijg jij er een kick van om anderen een toptijd te bezorgen? Dan is dit jouw opleiding! Als een spin in het web en met oog voor details organiseer jij de meest leuke uitstapjes en evenementen.

Of het nu gaat om een festival of een zakelijk evenement, jij bedenkt samen met collega’s en klanten het complete programma. Je zoekt uit wat daarvoor nodig is en regelt de meest uiteenlopende zaken, bijvoorbeeld het vervoer en de slaapplaatsen van artiesten. Maar je maakt ook promotiemateriaal en persberichten. Vaak werk je samen met producenten, beveiligers, cateringbedrijven en andere partijen. Je moet dus goed met verschillende mensen om kunnen gaan. Meestal vertelt je manager wat er allemaal moet worden gedaan, maar je voert het werk wel zelfstandig uit.  

Je komt te werken in een miljoenenbusiness: de evenementenindustrie. Je leert bij ons tot in detail hoe je een succesvol event neerzet en gastvrijheid creëert. Ook werken we met duidelijke regels en brengen structuur aan in je (zelf)discipline. Zo maken we van jou een echte professional.

De opleiding Event producer heette vroeger Medewerker evenementenorganisatie.

Vragen

Als event producer kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een evenementenorganisatie, congrescentrum, theater, poppodium, pretpark, museum of cultureel centrum. Je kunt ook doorstromen naar de opleidingen hbo Commerciële Economie of Events, marketingopleidingen zoals NIMA-A, B of C of een Public Relationsopleiding zoals NIMA-PR.

In leerjaar 1 volg je algemene vakken die je kennis in (online) marketing, communicatie en evenementen vergroten. In leerjaar 2 en 3 wissel je school en stage af. Op je stage doe je ervaring op in de praktijk bij een bedrijf dat je zelf mag kiezen.

Na je stage in leerjaar 2 ga je 20 weken naar school en in deze periode ga je samen met medestudenten een echte mini-onderneming starten, waarmee je opdrachten uit de praktijk binnenhaalt en uitvoert. Een opdracht is bijvoorbeeld het organiseren van de diploma-uitreiking op het Summa College. Dit vraagt veel creativiteit, sociale vaardigheden en doorzettingsvermogen. Daarnaast breng je alles wat je tot dusver hebt geleerd in de praktijk met de organisatie van echte events.

In leerjaar 3 start je met een half jaar school en sluit je de opleiding af met een afstudeerstage.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2025-2026 bedraagt 1.458 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden, standaard lessen als Nederlands, Engels en rekenen. Daarnaast kies je een of meerdere keuzedelen om je te verbreden of verdiepen. Bijvoorbeeld ondernemerschap, inspelen op innovaties of Internationaal I. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. In dit overzicht vind je alle keuzedelen die het Summa College aanbiedt.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Dit is een opleiding met een beperkt aantal plaatsen. Het is belangrijk dat je je tijdig aanmeldt. Hierdoor heb je meer kans op een plaats bij de opleiding, mits je aan de toelatingseisen voldoet. Het is verstandig om je ook aan te melden voor een andere opleiding die bij je past.

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
  • diploma mbo niveau 3.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Het is belangrijk dat je vakken uit de sector Economie in je pakket hebt gehad.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek waarbij we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

WhatsApp
Contactpersoon: Judith Smits

E-mail
Contactpersoon: Judith Smits
Docent Marketing & communicatie: Margret Lingers

Instagram
DM naar: @summa_cb_business

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

8 weken stagelopen in Gran Canaria, hoe vet
Nick Demin
Oud-student Medewerker marketing en communicatie
Als eindexamenopdracht een hardcore festival organiseren, dat is gaaf
Merel Geerlings
Oud-student Event producer
Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Maak kennis2 default cta-footer