school

Nadeche: de opleiding Beauty & Wellness is de reistijd zeker waard

Gepubliceerd op: 21 maart 2024

Onderwijs

Maastricht, Veendam, Apeldoorn, Den Bosch en zelfs Groningen. De dames van de nieuwe bbl-opleiding komen vanuit het hele land. “Zelf kom ik uit Maastricht en dat is best een stukje reizen. Het Summa College is de enige aanbieder van een allround bbl-opleiding Beauty & Wellness in Nederland waardoor ik het zeker niet erg vind om wat langer te reizen.”

Nadeche Hermans is tevreden over de nieuwe bbl-opleiding Beauty en Wellness

Nadeche Hermans (27) is heel blij met de komst van de nieuwe opleiding. Voltijd studeren zat er niet in, omdat ze een goed inkomen nodig had om haar rekeningen te betalen. Maar Nadeche wilde wel nog een diploma halen. “Eerst dacht ik aan een avondcursus. Maar ik zag het niet zitten om na een lange werkdag 's avonds nog een hoop theorie te leren. Ook keek ik naar online cursussen, maar deze zijn allemaal gericht op één specifieke behandeling. Ik wilde juist het totaalpakket. Daarom was de opleiding Beauty & Wellness precies wat ik zocht!” 
 

Goede mix tussen praktijk en theorie 

Het is altijd even wennen om weer terug naar school te gaan. Zo vond Nadeche het begin van de opleiding lastig. Zonder voorkennis duik je in de basis van het menselijk lichaam en de Latijnse benamingen die hierbij horen. Gelukkig viel na een half jaar alles steeds meer op zijn plek.  
 
“De opleiding heeft een goede mix tussen praktijk en theorie. Om de week krijg je Engels, Nederlands en rekenen, zodat je jouw diploma haalt. Daarnaast krijg je theorieles over schoonheidsverzorging en het menselijk lichaam. Dan start het leukste deel: de praktijklessen. Tijdens deze lessen leer je meer over een specifieke behandeling en oefen je deze op je medestudenten. Zo leerden we in één les hoe je een harsbehandeling geeft en in drie lessen hoe je een klassieke rugmassage geeft.”  
 

Onderdeel van het team 

Nadeche loopt vier dagen in de week mee in een wellness bedrijf. Zelf had ze nooit verwacht dat ze dat zo leuk zou vinden. “Het werk is heel relaxed”, vertelt Nadeche. “Nu heb ik alleen nog meegedraaid bij het onderdeel wellness en het is de bedoeling dat ik dadelijk ook beauty en receptie ga doen. Ik kijk er vooral naar uit om behandelingen te geven. Deze hoef je gelukkig niet zomaar te geven. Je kijkt eerst mee, dan oefen je de behandeling en daarna werk je volwaardig mee met het team. Door te doen leer je snel heel veel.” 

Een echte aanrader 

“Ik kan iedereen de opleiding aanraden. Vooral als je allround aan de slag wilt gaan binnen de beauty of wellness. Naast de standaardvakken, kun je namelijk ook kiezen uit keuzevakken zoals visagie, nagels en haarstyling. Afhankelijk van welke kant je zelf op wilt gaan na je studie, kies je zelf wat je nog meer wilt leren.” 
 

De opleiding smaakte naar meer 

Nadeche heeft haar toekomst al voor een deel uitgestippeld. De opleiding Beauty en Wellness smaakte naar meer en ze kan niet wachten om na deze opleiding nog haar niveau 4 diploma te halen. “Het laatste leerjaar wil ik stagelopen bij een schoonheidsspecialiste en meer leren over huidverbetering. Wanneer ik klaar ben met niveau 4, wil ik het liefste een eigen salon beginnen. Welke behandelingen ik ga geven? Dat weet ik nog niet. Nu wil ik zo veel mogelijk leren om ook te ervaren of het bij mij past en of ik het wel leuk vind.”   
 
Wil jij ook werken en leren binnen de Beauty & Wellness? Plan een meeloopdag of lees meer over de allround bbl-opleiding Beauty & Wellness.  

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze