Niels drijft op ‘ijzersterke discipline’

Gepubliceerd op: 06 juli 2022

Onderwijs

Niels de Rouw is de beste op NK Patisserie in Wageningen.

Niels schopte het namens het Summa College tot het NK Patisserie in Wageningen, waar hij in april 2022 de eerste plaats veroverde.

Summa brood & Banket - Pasissier - Niels de Rouw

Patisserie zit in het bloed van Niels de Rouw (20) uit Vught. Hij koos eerst voor een carrière als profvoetballer. Maar kwam uit eindelijk tóch in het vak van zijn opa én vader terecht. Nu is hij hard op weg om een topper in zijn vak te worden.

Niels schopte het namens het Summa College tot het NK Patisserie in Wageningen, waar hij de eerste plaats veroverde. Toch is Niels nuchter onder de belangstelling voor zijn prestaties. ,,Het is een beloning voor jarenlang hard werken”, zegt hij. ,,Ja, ik zie mijn vrienden door mijn gedrevenheid een stuk minder dan ik zou willen. Maar ach, dat wil niet zeggen dat ik geen vriendin heb. En wist je dat ik haar ontmoet heb tijdens de bakkersopleiding? Het is net alsof het zo heeft moeten zijn.”

IJzersterke discipline en motivatie gecombineerd met passie voor banketbakken, dat drijft hem. “Ik wil één van de beste patissiers van Nederland worden.” 

Ben je benieuwd of deze opleiding ook iets is voor jou? Bekijk dan snel alle informatie van Patissier (bol).

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag