In korte tijd naar het hoogste niveau in de wereld van banket en patisserie

ambitieus creatief dingen uitproberen handen uit de mouwen hard werken ijs improviseren innoveren lang staan samenwerken showstukken taarten en gebak werken met banket werken met chocolade werken met je handen zelfstandig zoetwaren
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Als patissier kun je werken in een banketbakkerij of patisserie, maar ook in een ambitieus hotel of restaurant. De opleiding is namelijk ook gericht op horeca met bijvoorbeeld vormgeving en ontwikkeling van desserts. Of denk eens aan catering, evenementen en buffetten. Met je diploma kun je bovendien doorstromen naar het hbo.

Jouw studie: Patissier (bol)

Met deze opleiding ga je voor het beste in de banketbakkerswereld. Jouw creaties vallen op door kleur, decoratie en natuurlijk smaak. Je ontwikkelt unieke smaakcombinaties en presenteert telkens exclusieve producten. Zo ga jij naam maken als creatieve en vakkundige patissier.

Dit komt je natuurlijk niet aanwaaien. Creatief en ambitieus zijn, hard werken, lef tonen en uren maken, dát wordt er van je gevraagd. Als patissier inspireer en motiveer je collega’s, maar inspireer je ook jouw concurrenten om harder te werken. Je krijgt er een kick van om bij de besten van Nederland te horen.

Op school borduren we voort op je kennis van alle technieken, maar leer je ook waarom je ze toepast. Zo weet jij er als een (smaak)kunstenaar mee te variëren. De uitdagende lesstof maak jij je meester op het werk. Dat vraagt een investering in tijd die zich in geuren en kleuren uitbetaalt.

Wie goed is, maakt lekkers. Deze opleiding bereidt je voor op een glansrijke carrière als patissier!

"Ik heb heel veel zin om straks met chocolade te werken"

Thom Vullings

Student Zelfstandig werkend bakker/Patissier

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.